SARPSBORG (Eurosport.no):
Det var en kamp mot klokka for å få Tobias Heintz klar til bortekampen mot Aalesund forrige helg. Men heldigvis for både spiller og Sarpsborg 08 ga tyrkiske Kasimpasa klarsignal da Heintz selv godtok å gi slipp på augustlønna. Det førte til matchvinnerscoring på Color Line stadion.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Som det er vist i ganske mange medier nå, så har jeg gitt opp en del gode penger for å bli klar og for å signere, men så måtte jeg ha en liten velkomstgave til meg selv hjem igjen da, sier Heintz og kikker ned på en skinnende Rolex-klokke på hånda.
– Har du blitt litt storkar i Tyrkia?
– Det sier seg selv at når jeg kommer fra Sarpsborg med normal norsk lønning, og så til Tyrkia hvor du går gæren etter de første lønningene - så ja, litt storkar har jeg blitt, sier 22-åringen og gliser bredt.

Ønsket å bli verdsatt

4. januar i fjor tok kantspilleren steget fra Sarpsborg 08 og Eliteserien, til Kasimpasa i tyrkisk Süper Lig. Heintz beskriver en svært lærerik og tøff treningshverdag med det han omtaler som verdensklassespillere, og en kamparena mot storlag som Galatasaray, Fenerbahçe og Besiktas. Dessverre ble det også et opphold preget av fem trenerbytter og mindre spilletid enn han selv hadde ønsket. Og selv om han ikke angrer på at han valgte å dra, er realiteten at han spilte sin siste fotballkamp for tyrkerne 28.desember i fjor.
Derfor var han rask med å si ja da han forstod at et låneopphold i Sarpsborg var mulig.
– Den følelsen av å komme inn i en ellever igjen, vite at du er verdsatt veldig og at du betyr mye for en klubb, det er på en måte den følelsen jeg trengte å få igjen. Så var det viktig for meg å løsne litt på presset kan man si, med en scoring og tre poeng i kanskje den viktigste kampen for året, så det hjalp veldig, forteller han om comebacket for en ukes tid siden.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Tobias Heintz her:

Tilbake i Sarpsborg for å restarte karrieren: – En bedre spiller nåLørdag kveld venter Mjøndalen, og Heintz er helt tydelig på at han har mer på lager og er klar for å motbevise enkelte kritikere på sosiale medier som mente det var en spiller ute av form som returnerte.
– Folk hadde nok litt andre forventninger til meg når jeg skulle komme tilbake. Litt utrent, ikke spilt på lenge, men det har de tatt helt feil av, sier han tydelig.

Også sportssjef Thomas Berntsen er klar på at laget har fått tilbake en bedre utgave av kanten enn den som dro til Tyrkia.
– Han er blitt enda bedre av å være i Tyrkia. Selv om han ikke har spilt så mye som han hadde håpet på og vi hadde håpet på, så er han en bedre spiller nå enn da han dro og det er veldig hyggelig. Han kommer inn med energi, senka skuldre og kommer inn og hever gruppa vår – både i trening og i kamp, så vi er veldig godt fornøyd med at han er tilbake.

Krav om målpoeng

For trener Mikke Stahre føles det som «en ny, gammel spiller» har kommet til klubben.

– Det kjennes veldig deilig å ha en spiller som har vært her før, og kjenner lagkameratene og byen og klubben – det er lett integrering. Det gjør det ekstra lett når han har alt på plass med sine venner og familie rundt omkring, og så gjør han mål i første kampen, det var kjempeviktig.

Den svenske trenersjefen mener sarpingene nå har fått en spiller som både kan assistere spissen og være støtte og et alternativ, men også en spiller som selv kan komme i boks og score mål, og at Heintz sånn sett skal bli et skikkelig problem for motstanderne.
Den bestillingen stresser ikke kantspilleren, som i stedet bidrar til å legge ytterligere press på seg selv når det gjelder levering av målpoeng.
– Nå har jeg ganske store forventninger til meg selv. Jeg vet at jeg har et høyt, høyt eliteserienivå inne. Så antall målpoeng? Jeg tenker jo i utgangspunktet et snitt på ett målpoeng hver kamp. Jeg får legge lista der, avslutter han og smiler selvsikkert.
Sett denne?

Spillerrådet: «Ditt fuckings tjukke svin», Mjøndalens nedrykksform og midtstopperkrise

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43