Populære sporter
All sport
Vis alt

Håkon Opdal legger opp

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 10/11/2021 klokken 11:34 GMT+1

Tidligere landslagskeeper og mangeårig Brann-profil Håkon Opdal (39) har bestemt seg for å gi seg som fotballspiller etter årets sesong.

Håkon Opdal

Foto: NTB

  • Søndag 21. november: Følg Sandefjord - Brann fra 17:00 på discovery+
Det opplyser Brann på sitt nettsted.
– Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal spille fotball lengre. Jeg har tatt avgjørelsen nå i høst, og det kjennes riktig. Jeg er takknemlig for at jeg har fått holde på så lenge og føler at jeg har utviklet meg hele veien, sier Opdal.
Han gir seg etter 20 sesonger som målvakt på toppnivå. Opdal spilte for Brann fra 2001 til 2011, før turen gikk til danske Sønderjyske. Senere var han i Start i seks sesonger før han vendte tilbake til Brann foran 2019-sesongen.
Målvakten ble cupmester med Brann i 2004 og seriemester i 2007. Han var førstekeeper for Norge i en periode fra 2006 til 2008 og fikk tolv seniorkamper med flagget på brystet.
Opdal er femtemann på adelskalenderen i Brann med sine 296 kamper for klubben. I resten av 2021 skal han forsøke å bidra til at bergenserne berger plassen i Eliteserien.
– Jeg har vært i lignende situasjoner før. Det er ikke slutt før det er slutt, og man kan ikke la seg knekke på veien. Hvert mål scoret og innsluppet og hvert poeng vil bety noe til slutt. Viktigheten av dette formidler jeg til resten av laget, sier Opdal.
Neste Eliteserie-kamp for Brann spilles borte mot Sandefjord 21. november.
(©NTB)
Sett denne?
picture

To Brann-mål på to minutter

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame