Populære sporter
All sport
Vis alt

Grepene som skal gjøre Islamovic til toppscorer: – Samme som Potter prøvde

Jonas Bergh-Johnsen

Publisert 11/03/2020 klokken 21:26 GMT+1

Dino Islamovic er fullt klar over at han har en CV med for få mål. I Rosenborg har de satt i gang et treningsregime som minner ham om det gamletreneren hans i Östersund, nåværende Brighton-manager Graham Potter, også ønsket for å øke 26-åringens målproduksjon.

Islamovic Horneland

Foto: Getty Images

LERKENDAL (Eurosport.no):
I januar fylte Dino Islamovic 26 år. Han er med andre ord kommet et godt stykke ut i karrieren sin. I den har han totalt scoret 24 mål på seniornivå.
En karriere plaget av uheldige klubbvalg og langvarige skadeavbrekk har satt svensk-montenegrineren tilbake, men vinteren har så langt vært veldig positiv for Rosenborgs nyanskaffede spiss.
Nettkjenninger mot både Stjørdals/Blink, Ranheim (2) og Bodø/Glimt er godkjent, og Eirik Horneland er fornøyd med antallet målinvolveringer Islamovic har til nå.

Må inn foran mål

Samtidig er det én ting trener Eirik Horneland har bitt seg merke i at det må terpes på i treningsarbeidet.
– Han har potensiale, er sterk i kombinasjonsspillet og er en bra avslutter. Han må få økt interessen for tap-ins-målene, de enkle, for han er glad i de spektakulære målene. Så skal vi få han til å være på rett plass til rett tid, og fore han med innlegg og stikkere, sier Horneland til Eurosport.
Det er en treningsoppskrift Islamovic kjenner igjen fra sin tidligere suksesstrener i Östersund, Graham Potter. Briten, som er kjent for sin ballbesittende og offensive stil, er nå manager i Brighton i Premier League.
– Jeg tror han også ville jeg skulle gjøre flere «tap ins», faktisk, ler Islamovic.
– Han ville at jeg skulle holde meg høyere i banen, i Östersund lå jeg som falsk 9er eller 10er mye. Jeg synes selv jeg er veldig bra på det, men samtidig mister man kanskje noen mål ved å ligge dypere, sier mannen som nylig bestemte seg for å spille landslagsfotball for Montenegro, og ikke Sverige.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Vraker ekspertråd – ekstra grep skal holde Helland i toppform

Mål gir selvtillit

Etter Ranheim-kampen, der han scoret to typiske spissmål, sa Islamovic til rbk.no at det var tegn til bedring.
– Det er slike mål man blir toppscorer av, sa han etter to mål mot naborivalen.
Horneland liker utviklingen.
– Det ser ut som han har blitt bedre å av å være her, samtidig som han har kommet godt i gang med mål i treningskamper.
– Er det viktig for deg at han passerer 15 mål, eller er 11 mål og 12 assist bra?
– Det er helt ok. Det viktigste er summen i laget. Å fordele det er veldig greit. Men historien viser at det kan være godt med en toppspiss som scorer 15 til 20 mål. Det aller viktigste er at vi scorer en plass mellom 60 og 70 mål i alle fall. Det er mulig. I både 2018 og 2019 har RBK hatt spisser som har scoret under 10 mål, det må vi gjøre noe med, sier RBK-sjefen.
Islamovic selv har ikke villet tallfeste hvor mange scoriner han er fornøyd med i 2020, men samspillet med Pål-André Helland er allerede godt i gang.

Hyller Potter

Samtidig er han mer enn villig til å ta til seg kunnskap fra sin nye sjef Eirik Horneland. Etter å ha spilt under britiske Potter, som tok Östersund til høyder man for få år siden bare kunne drømme om, har
– Mange trenere har enten det taktiske eller det psykologiske som sine styrker. Jeg syns Graham Potter hadde begge deler. Taktisk sett var han fantastisk. Da vi møtte Galatasaray på bortebane, etter 1-1 der nede, sa han på vei hjem «jeg vet at vi kommer til å slå dem i returen» fordi han visste eksakt hvordan det skulle gjøres.
Det ble 2-0-seier og avansement den sommeren i 2017.
Nå følger Islamovic sin gamle trener i England, der han har gode minner fra – Östersund vant nemlig returoppgjøret mot Arsenal i utslagsrunden i Europa League for to år siden.
– Det er litt av et minne. Vi hadde tapt 0-3 hjemme. Så endret Potter formasjon før returkampen, vi spilte 4-2-4 på Emirates. Det er ganske offensivt å gjøre for et Allsvenskan-lag mot Arsenal. Han hadde funnet der vi skulle såre dem og det gjorde vi, og etter 30 minutter stod det 2-0. Det var synd vi slapp inn kjapt i andre omgang, da døde kampen ut litt for oss. Det hadde vært interessant å se om det ikke hadde skjedd, for vi var bare ett mål unna å utligne dem, minnes Islamovic.
Som nå ser fram til å få karrieren på rett kjøl – og ikke minst holde seg skadefri framover.
– Agenten min sa det til meg; du har ikke spilt fotball mellom 18 og 22, du kan holde på til du er 40. Man kan alltid ta med seg noe erfaring fra skader, men jeg ville gjerne byttet de erfaringene med å spille mer. Særlig årene mellom 18 og 22, å spille mer – det er spesielt viktig for et ungt talent. Men jeg kan ikke skru tiden tilbake, jeg har mange år igjen, sier han.
Sett denne?
picture

RBKs dilemma: – Han er en av de aller største profilene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame