– Jeg kjenner en voldsom takknemlig, både for konklusjonen og for engasjementet som ble vist gjennom påskeuka. Det har ført til den gjenoppstandelsen som vi er i ferd med å få nå, sier Gauseth til Discovery med et smil.
– Du bruker et slikt ord etter påsken, ja?
Eliteserien
Returnerer til Vålerenga: – Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
8 TIMER SIDEN
– Ja, det er ikke så mange andre måter å beskrive det på. Det var dødt og begravet, men med gode hjelpere har dette kommet i stand nå. Både supportere og sponsorer har vært en viktig del av det, sammen med en klubb som har vært veldig tydelige på at de ønsker å få det til.
Det er nå seks dager siden Christian Gauseth gikk ut med en melding på Instagram der han takket for mange år i klubben og bekreftet samtidig at han hadde avsluttet forhandlingene som har pågått etter at kontrakten hans løp ut etter fjorårssesongen.
– Noen valg i livet er tøffere enn andre. Enkelte fordi de er vanskelige, andre fordi de er store. Jeg har nå tatt et valg som er begge deler. Likevel er det riktig for meg: Jeg har avsluttet forhandlingene med Mjøndalen IF om ny kontrakt. Vi ble ikke enige, skriver Gauseth.
36-åringen kom til Mjøndalen i 2013 og har scoret 30 mål på 196 seriekamper for klubben, og har flere sesonger som kaptein bak seg. Midtbanemannen takket mange personer i og rundt klubben, men trakk særlig frem hovedtrener Vegard Hansen for at han hadde gitt ham tillit og ansvar, og stått last og brast ved hans side gjennom årene.
Hansen selv mente hele bydga var lei seg, slik han selv personlig var. Det ble også markert av klubbens supportere skjærtorsdag. De hadde hengt opp et tydelig budskap på Consto Arena: En legende og kulturbærer kan ikke i måles i penger, signer Gauseth, sto det på kortsiden av stadion.

Gammel traver

Nå er deres bønner blitt hørt. Discovery kjenner til at klubben skal ha imøtekommet kravene fra Gauseth og de er nå enige om en ny avtale. Den varer ut 2021.
– Jeg hadde egentlig planlagt slik livet mitt skulle se ut nå, og hadde det meste av det klart, med møter hele uka og det gjensto å spikre detaljer rundt det. Men så kom de helt på tampen og plukket opp igjen tråden og spurte om det var håp, og håpet har vi alltid med oss, så da lot det seg ordne, sier Gauseth.
– Detaljer rundt har ikke jeg, jeg har bare fått beskjed om at her er det grunnlag for å bli enige på en annen måte enn før. Det er veldig gledelig.
– Så det var virkelig dødt og begravet, det var ikke et forhandlingsutspill fra din side?
– Nei, det var ikke et forhandlingsutspill, jeg prøvde å uttrykke takknemlighet overfor mange etter mange år i klubben. Det var mange som syntes det var veldig dumt at det ble den konklusjonen, og da er man glad for at det løste seg.
Gauseth har vært gjennom en operasjon og har stått på for å trene seg opp igjen etter skade. I tillegg har han pr. definisjon stått uten klubb, og dermed måttet trene mye på egenhånd.
Likevel mener han at formen er strålende.
– Jeg har jobbet hardt og veldig målrettet nettopp med det her i bakhodet. Jeg er rett og slett i kanonform. Jeg har løpt veldig mye og ensomt rundt travbanen i Drammen, og er vel greit fornøyd nå med å få noen å trene i lag med. Det har vært mange seige dager, og min eneste følgesvenn har vært Positano, gliser 36-åringen.
– Holdt du følge?
– De som kjenner meg vet at jeg er ekstremt eksplosiv, men akkurat Positano løp fra meg, så ærlig skal jeg være.

Farsfigur - fra benken?

Nå er han i stedet klar for å melde seg til ny tjeneste for Mjøndalen, sammen med lagkameratene. Nærmest som vanlig tippes laget nord og ned før sesongen har startet.
– Det er slik det pleier å være, vi er blitt sett på som det dårligste laget som finnes i dette landet her. Det sitter en gjeng i den garderoben som har en høne å plukke med en eller to av de spådommene, så vi gleder oss.
Klubben har også varslet en litt ny linje, med flere yngre spillere. Det er blant annet i håp om å kunne bli en mer selgende klubb på sikt. Det betyr at Gauseth har hatt, og sikkert får, en viktig rolle som en leder i troppen med sin erfaring.
– Det er vel naturlig at jeg blir en farsfigur som skal hjelpe dem på livets vei. Da blir det både krav og kjærlighet i den miksen der. Jeg vil ha dem opp og frem, så det er vel en felles drøm fra alle i klubben at jeg skal sitte mye på benken fordi de er så gode. Så får vi se om det blir den drømmen eller det vanlige marerittet.
– Og benken er noe du er tilfreds med om det viser seg at de er så gode at de holder deg ute av laget?
– Ingenting hadde gledet meg mer enn om det var tilfelle. Dagene med personlige ambisjoner ligger langt bak meg. Lagets ambisjoner er mine ambisjoner.

Kaptein og profil

Nyheten bekreftes også på klubbens nettsider. Der uttrykker trener Vegard Hansen glede.
– Vi har hele tiden ønsket å ha Christian med også i 2021, så jeg er glad og lettet over at dette endelig løste seg. Christian er vår kaptein - en leder som stiller krav i trening og som gir medspillere trygghet og litt ekstra selvtillit i kamp. Han spiller med en autoritet som smitter over på de andre og som gir hele laget en ekstra ryggrad. I tillegg er han en markant profil i norsk fotball, som stort sett profilerer Mjøndalen på en positiv måte.
Det samme gjør Andre Nevstad.
– Christian har vært i klubben i lang tid, han har vært viktig og satt tydelig sport etter seg, at det har skapt engasjement rundt hans videre fotballfremtid er ikke overraskende. Christian blir viktig for oss også i 2021, vi har underveis snakket godt sammen og hatt et felles ønske om å få dette til - og vi er veldig godt fornøyd med at Christian blir med oss videre.
Eliteserien
Bekrefter enighet: Mot norsk overgangsrekord for Glimt
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble hyllet etter drømmedebut: – Jeg trives best under press
11 TIMER SIDEN