HAUGESUND (Eurosport.no):
– «Kjell»?
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
9 TIMER SIDEN
FKH-treneren lar kallenavnet til nyervervelsen Benjamin Källman henge litt i lufta, før han på klassisk Grindhaug-vis, med et glis om munnen, serverer denne beskrivelsen av lagets ferske spiss:
– Per nå ser han ut som Svampebob! Det er jo en firkanta ting.
Under haugalendingenes første opphold på Marbella denne vinteren ble den finske angriperen klar for sitt andre opphold i Eliteserien. I fjor brukte Källman høstsesongen som leiesoldat i Jåttåvågen, nå skal han altså ikle seg FKH-drakt ut 2020-sesongen – også denne gang er det snakk om et lån fra Inter Turku.
– Vi må ta og smi han litt. Vi må få han i form og fit igjen. Han har ikke vært i trening siden han avsluttet sesongen i Viking i fjor. Vi trenger en som kan score mål for oss, samtidig som han blir et oppspillspunkt. Han kan verne om ball, ta vare på ball og få løftet frem laget, forklarer Jostein Grindhaug som er svært godt fornøyd med sin nye spiller.
– Så er han god i boks, gode spissbevegelser, han er bedre enn Samuelsen der. Men så hadde Martin andre ting han var bedre enn «Kjell» på, så dette er en helt annen type spiss. Men vi skal få noe ut av han, legger trenerprofilen til.

Ønsket å spille i Norge

Selv hadde Källman et sterkt ønske om å fortsette karrieren i norsk fotball, da han trivdes i Eliteserien i fjor.
– Det kjentes umiddelbart som en god idé, sier Benjamin Källman til Eurosport om følelsen han fikk da han først hørte om interessen fra FKH.
Han har såvidt funnet seg til rette i Haugesund, foreløpig stasjonert på et leilighetshotell og så smått i gang med å bli kjent med nye lagkamerater. Og en spøkefull trener.
– Du vet at han kalte deg for Svampebob?
– Gjorde han det? Han sa det til meg og. Det er bare gøy, sier 21-åringen og smiler.

Cupfinale-taus

Källman møtte FKH som Viking-spiller ved to anledninger i 2019, først i seriekamp på Haugesund stadion på tampen av sesongen – det som ble kalt generalprøven til cupfinalen en måned senere. I det første møtet ble det tap for finnen og Viking, men da det virkelig gjaldt var de best og ble Norgesmestere på Ullevaal stadion i desember.
– Har du snakket med dine nye lagkamerater om cupfinalen?
– Vi har ikke snakket så mye om det. Det er kanskje best ikke å nevne det, sier Källman og ler litt.
Selv mener han FKH vil passe ham godt, presspillet og jobben defensivt faller ham veldig naturlig.
– Det er noe jeg har gjort hele min karriere egentlig. Som spiss vil man gå fremover og score mål og alt, men presspillet, og spesielt om laget spiller på den måten er det viktig, og jeg er veldig, veldig glad i å gjøre det også, om det kan hjelpe laget.
Også Grindhaug mener det er en av flere ting Källman vil bidra med.
– Han er god i presspillet, fin energi. Og en fin kar som har ambisjoner, har sult i seg. Og da skal du være ganske ubrukelig hvis du ikke får det til i Haugesund, sier treneren og smiler lurt.
Sett denne?

– Det er det han presterte i fjor som er utgangspunktet

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25