BEKKESTUA (Eurosport.no):
U21-landslagsspiller Emil Bohinen har over lengre tid vært linket til en rekke klubber i både nasjonale og internasjonale medier. En skade har satt ham ut av spill noen kamper i Eliteserien og gjorde også at han gikk glipp av forrige landslagssamling. Nå er han imidlertid friskmeldt og tilbake i spill. Det samme er skriveriene.
Eliteserien
Den ekstreme forvandlingen: Gråstein til gull i Bodø/Glimt
7 TIMER SIDEN
– Jeg får vite ting som er viktige å vite, men ikke så mye mer enn det. Så jeg vet ikke helt hva som skjer i kulissene nå. Jeg fokuserer på hverdagen og å hjelpe laget. Hvis jeg bruker energi på hvor jeg skal videre, så går det bare ut over meg selv, sier Bohinen til Eurosport på Nadderud onsdag.
Han mener at han kanskje lot seg påvirke mer av de gjentatte spekulasjonene og ryktene tidligere, enn nå.
– Jeg synes ikke det nå lenger, det var kanskje mer før, da jeg fikk kjenne på det for første gang. Men jeg har begynt å ta lærdom av det og har funnet ut at det er riktig for meg å ikke få så mye informasjon. Kanskje ta en fot i bakken en gang i uka med agenten min og oppsummere litt, og så legge det fort bak meg. Det er greit å vite hva som skjer, men også bruke energi på det jeg skal.
Tirsdag skrev TV 2 at Stabæk var i forhandlinger med den franske Ligue 1-klubben Angers. Senere rykket sportsdirektør Sebastien Larcier ut i franske medier og avviste at de jaktet på Bohinen nå.
– Det får du spørre Torgeir om, sier Bohinen til Eurosport og henviser til sportslig leder Bjarmann, på spørsmål om den franske klubben.
– De er for så vidt interesserte, men vi har ikke sett det rette budet på bordet ennå. De har sagt at det skal komme, men så får vi se da. De har vært interesserte lenge og fulgt Emil lenge. Det sier alle om alle spillere, men disse har virkelig gjort det, for de har prøvd seg før. De har tidligere lagt inn bud som var for lavt til å bli vurdert i det hele tatt. Så får vi se om de syner kortene når det nærmer seg stengetid, sier Bjarmann til Eurosport.
En representant «som kommer opp på vegne av klubben» skal være involvert.
– Han er vel i Oslo ennå, tror jeg, men jeg har ikke sett ham på et par dager, så vi får se hva som skjer, sier Bjarmann med et smil.
Også Nottingham Forest, faren Lars sin tidligere klubb, har vært nevnt de siste dagene. Bohinen selv gir samme svar som over om konkret klubb.
– Som jeg har sagt sikkert 1000 ganger, har det vært mye prat og lite handling. Jeg er bare opptatt av – i gamle dager var det å få den faxen – å få noe skriftlig på bordet som er interessant med klubblogo på. Det sitter lenger inne. Å prate kan mange, sier Bjarmann.
– Men den franske klubben har altså varslet det skal komme?
– Ja, vi har jo sett et bud tidligere også, eller to, langt tilbake denne sommeren. De er reelt interesserte, men til slutt er det størrelsen på overgangssummen som teller. Det er ikke noe farlig for oss å beholde Emil, da har vi et bedre lag. Så får vi eventuelt selge i neste vindu.
Intensjonen da midtbanemannen skrev ny kontrakt med klubben, før Bjarmanns tid, var å selge ham i dette vinduet. Så er også markedet blitt preget av koronasituasjonen.
– Han er rolig, og hvis han ikke blir solgt, må han fortsette å levere. Han blir solgt på et eller annet tidspunkt. Hadde det vært normale tider og marked, hadde han vært ute av Stabæk for lenge siden. Som sportssjef synes jeg jo at det å ha bra lag er veldig morsomt, men samtidig tenker vi klubbdrift over tid, og da er det riktig at Emil skal selges.
Ifølge sportssjefen var det forrige budet så langt unna at de må øke vesentlig dersom det skal bli aktuelt å selge den viktige midtbanespilleren nå før vinduet stenges 5. oktober.
– Det har vært andre også, men de har vært for lave til å bli sendt til styret for en vurdering. Men det er fem dager igjen til stengetid, og det er ofte ting som skjer.
Bohinen selv sier han ikke hopper på første og beste tilbud.
– Bør du ut i dette vinduet?
– Hvis det er riktig klubb og det er mye som klaffer, så skal man ikke se bort fra det. Men jeg drar ikke for enhver pris. Det må være riktig klubb og de må vise at de ønsker meg. Så hvis det kommer, skal vi vurdere det, men inntil videre sitter jeg rolig i båten.
Eliteserien
Se hvordan Vålerenga skaffet tre poeng etter straffedrama
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm feide over Strømsgodset
20 TIMER SIDEN