Lille julaften i fjor ble det klart at Yann-Erik de Lanlay vender tilbake til Viking etter fire og en halv sesong i Rosenborg. Dermed vender han hjem til klubben han spilte for før han gik til RBK i 2015. På spørsmål om han synes det har vært stor forskjell å dra fra en mer meritert gruppe i Rosenborg til å komme hjem, svarer han:
– Ikke sånn jeg har lagt merke til. Men jeg må si det at her får vi to økter for dagen og her er det ingen som, uten at jeg skal si at det var noen som klaget der oppe, men her drar alle virkelig i samme retning og det er beinhardt regime, forteller han til Eurosport.
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
5 TIMER SIDEN
– Når du sier at alle drar i samme retning her, så mener du at ikke alle dro i samme retning i Rosenborg?
– Da mener jeg at, i fjor i Rosenborg var det veldig mye.. Da mener jeg ikke bare spillergruppen men alt rundt. Her får vi trene i ro og fred og det er veldig bra.
2019-sesongen for Rosenborg bar preg av trenerbytte, at flere sentrale roller i klubben sluttet, blant annet sportssjef Stig Inge Bjørnebye, synkende publikumstall og en sesong under forventning.
– Kjenner du på at det er litt deilig å forlate kaos, for det var det virkelig i fjor, og komme hit?
– På en måte ja, det synes jeg. Men det er jo først og fremst for meg selv dette. Det var en del i Rosenborg i fjor, men samtidig var ikke jeg i søkelyset av det kaoset, så jeg kjente ikke sånn på det heller.
Sett denne?

Stusser over ny Viking-formasjon: – Hvorfor gå bort fra det?

Forventninger

Viking hadde en sterk sesong i fjor og endte på en femteplass i Eliteserien og kunne krone sesongen med cupgull i desember. De Lanlay er klar over at det forventes mye både av ham og hjemvendte Veton Berisha.
– Jada, det er jo klart. Man kommer jo tilbake for å gjøre det bra og spille god fotball, så jeg vet at hvis jeg får trent godt over tid så er jeg ikke så bekymret for meg selv, sier han.
Cupseieren betyr også at Viking skal ut i Europa, noe de Lanlay har opplevd flere ganger med Rosenborg.
– Innad i gruppen så er jo målsettingene sterke, vi har jo tro på at vi skal slå godt i fra oss. Og så blir det jo veldig gøy med Europa. Det er utrolig lenge siden Viking har vært der, så det blir en ny erfaring. Kanskje det er noe jeg kan være med å bidra med der, siden jeg har fått oppleve det litt de siste årene. Det blir veldig spennende, sier han.

Holde seg skadefri

De siste sesongene har vært mye preget av skader for 27-åringen, tror han at han har bedre forutsetninger for å holde seg skadefri i 2020-sesongen enn i 2019.
– Målet mitt er å holde meg skadefri. For når jeg er skadefri og får spille kamper etter kamper, så kommer ting naturlig for meg føler jeg. Så det blir egentlig det store målet mitt, å holde meg skadefri.
– Er det å bli skadet en frykt du har? Har jo vært forferdelig utsatt..
– Ja, det er jo klart at det er noe man har i bakhodet. Samtidig så er det slik at når man får spilt en del kamper så glemmer man det mer og mer ut. Men igjen, kanskje det er da man må være litt ekstra nøye med skadeforebyggende og sånne type ting. Men jeg føler jeg er i trygge hender her da, sier han.
Sett denne?

Fagermos beskjed til Jokke, Søderlund-exit og Damion Lowe

Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
To forskjellige metoder: – Det kan vi bli litt straffet for
7 TIMER SIDEN