For ved flere anledninger har den nylig fylte 20-åringen vært brutalt ærlig mot eget lag i pauseintervjuer og satt krav til både seg selv og spillere rundt seg. I tillegg har prestasjonene hans i 2020 blitt lagt merke til i Fotball-Norge, og Johan Hove er i ferd med å seile opp som en profil i Drammen.
Henrik Pedersen, Strømsgodsets trener, forteller om en gutt som har tatt enorme steg på det ene året dansken har vært i klubben og illustrerer det på følgende måte:
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg husker sist sommer, da jeg kom hit. Slo han en feilpasning så var det like før han stormet ut av treninga, for han trodde hele verden var ødelagt. Nå er han en helt annen. Han spiller mer «i nuet» og har blitt en veldig voksen spiller.
Niklas Gunnarsson er med sine 29 år Godsets tredje eldste (!) spiller. Han har gjennom sin karriere sett mange unge spillere med attitude - både på godt og vondt. Og han innrømmer at 20-åringen fra Stryn skiller seg litt ut.
– Han var vel bare 15-16 da han kom opp på A-laget til Sogndal. Når du kommer opp så fort med de voksne, så blir du fortere voksen selv også. Jeg tror det har gjort han tøffere i praten sin. Både på og utenfor banen.
– Da bryr han seg ikke like mye om han snakker til eller om etablerte eller yngre spillere. Det er herlig, gliser han.
Se intervjuer med Hove her:

Se noen av Hoves brutalt ærlige intervjuer

– Et eksempel

Godsets danske trener er klar på at midtbanespilleren på mange måter symboliserer hvordan han ønsker å utvikle spillerne sine.
– Jeg sier at mennesket kommer alltid først. Johan er et eksempel på at hvis man jobber med kun fotballspilleren så kommer man aldri noen vei.
– Dette er kun starten. Jeg er meget stolt av han. Han er voksen, og han har fått noen store oppgaver.
Han bet seg også merke i Hoves prestasjoner under de to siste U21-landskampene.
– Jeg ble vilt glad da jeg så landslagets to U21-kamper nå også, for jeg synes han er utrolig dyktig.
Saken fortsetter under videoen. Sett denne?

Må tilbake til 2013 sist han opplevde noe lignende i Godset

– Hierarkiet er fortsatt viktig

Men selv om Niklas Gunnarsson gledelig innrømmer at han har null problem med å «ta dritt» fra hans lagkamerat som er født i et annet tiår, så advarer han unge spillere på generelt grunnlag.
– Det skal fortsatt være et hierarki i en fotballklubb i form av at man skal respektere en eldre spiller.
– Det er viktig å huske på at hvis man er litt oppi åra og spilt noen hundre kamper så har man antagelig noe å lære bort til yngre spillere også. Det må ikke unggutta glemme, sier han.
Han mener han spiller i en klubb hvor de yngre spillerne (og dem er det mange av i SIF om dagen) tør å ta tak tross alder. Det snakker han kun varmt om.
– Det er mange av gutta her som har attitude, ikke bare Johan. Og det liker jeg. Det er en god mentalitet.
– Sånn må det være på et lag. Særlig et så ungt et som vårt. Vi er vel de yngste i Eliteserien. Her er vi veldig få eldre spillere. Da hadde det vært rart om bare 4-5 av oss skulle tatt ordet.
Fått med deg den nyeste episoden?

Indre bane: RBK-aktuell back, toppscorer-diskusjon og Kjartansson-debut

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43