– Han skal inn i trenerteamet. Vi har fulgt godt med på Grorud de siste årene, og de har drevet klubben ganske likt som Stabæk. Samtidig trengte vi en til i teamet for å få maks ut av potensialet, så vi tror vi blir forsterket, sier Stabæk-sportssjef Torgeir Bjarmann til Eurosport.
Kjønø trente laget til opprykk til OBOS-ligaen i 2019, og klarte til tross for dystre forhåndstips å holde det unge mannskapet på nivå to forrige sesong.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19
– Jeg har hatt en del samtaler med Stabæk, og det er en klubb jeg er veldig fan av og som vi har sett veldig opp til i Grorud. Klubben drives på en god måte, har et veldig spennende akademi og er flinke til å bruke unge spillere. Det passer med min filosofi, sier Kjønø selv til Stabæks nettsider.
29-åringen har vært i klubben i syv år, de tre siste av dem som hovedtrener.
– Vi var fornøyde med teamet vi hadde i fjor også, men har nå et enda bedre team som vi håper skal gi utslag i enda bedre prestasjoner. Vi har hatt en veldig dialog med Grorud hele veien, både med Eirik og Grorud, og tror dette kan gagne alle parter, sier Bjarmann.
Jan Jönsson skal ha stilt seg positiv til å hente Kjønø inn, og de skal ha snakket sammen allerede da svensken returnerte til Bærum-klubben for halvannet år siden.
– Dette er litt som å signere en ung spiller. Vi håper at han under en meget erfaren herremann kan utvikle seg videre, så derfor ønsker vi å hente ham til oss nå, sier Stabæk-sportssjefen.
Klubbene har også begynt å se på en mer omfattende samarbeidsavtale for å gi de mange talentene i begge klubber et optimalt utviklingsløp, heter det på Groruds nettsider.
– Vi ser på mulighetene for å inngå et dypere samarbeid både på akademinivå, men ikke minst rundt A-laget. Grorud skal fortsette å spille med mye ungt, og vi har også en del spillere som kanskje må ut en tur for å utvikle seg videre, sier Bjarmann og fortsetter:
– Sjansen for å lykkes med en samarbeidsavtale er vesentlig større nå, når begge parter har et skikkelig eierforhold. Det er et litt lengre løp, og slike avtaler må opp på styrenivå, men vi har begynt sonderingene med tanke på hvordan vi skal få maks ut av det.
Arbeidet med å finne Kjønøs erstatter i Grorud er i gang, og det øvrige trenerteamet med Johan Gjønnes Nilsen vil lede laget frem til en erstatter er på plass.
Bli enda bedre med kjent Eirik Kjønø og Grorud her:

Slik var skjebneduellen i bunnen – sett fra innsiden

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25