– Når jeg ennå er såpass ung, så er det alltid gøy å få høre at de har troen på deg, sier den nybakte førstekeeperen.
Klaesson legger likevel ikke skjul på at tillitserklæringen igjen fører med seg et stort ansvar.
Eliteserien
Molde-treneren takket nei til utenlandsk klubb
16 TIMER SIDEN
– Nå må jeg fortsette å vise at jeg fortjener å spille, og ikke legge meg nedpå. Mine styrker er at jeg er ung og uredd, så jeg må fortsette og jobbe med beina og bli enda tryggere der.

Trenger tillit

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo roser den unge førstekeeperen, og tror tilliten Klaesson nå får vil være med å løfte talentet enda mer.
– Det jeg har sett treningsmessig er at Klaesson er et kjempetalent. Så er spørsmålet om vi får det ut? Det blir først og fremst en jobb han må gjøre sammen med trenerteamet.
– Så handler det om tillit. Erfaringen min viser at tillit er noe unge spillere trenger for å bli gode. Du er ikke Eliteserie-spiller, du blir det, sier Fagermo til Eurosport.no.

Satser på fremtiden

Siden ansettelsen i Vålerenga tidligere i år, har Fagermo vært tydelig på at han ønsker å bygge et nytt lag, med unge lokale spillere. Scenarioet med en merittert, eldre keeper i Adam Larsen Kwarasey, samt en ung og sulten Klaesson har derfor skapt spørsmål.
– Klaesson er førstekeeper. Det valget er tatt. Så har vi også en ung og god keeper til i Kjetil Haug. Begge er U21-landslagskeepere. Dette er noe jeg også har fortalt Adam, sier Fagermo.
Larsen Kwarasey har i lang tid slitt med skadetrøbbel i ryggen, og er på utgående kontrakt med Vålerenga.
– Adam har hatt en fantastisk karriere, men han kan ikke stå i veien for Kristoffer Klaesson eller Kjetil Haug. Det er de to som blir satset på. Adam har vært ung selv, og har forståelse for hvilke talenter vi sitter med her.
– I tillegg har han slitt med ryggen, og kontrakten hans går ut etter sesongen. Summen av dette gjør at vi som klubb må satse på fremtiden, avslutter Fagermo.
Se Dag-Eilev Fagermo diskutere keepersituasjonen i Vålerenga:

Slik vurderer Fagermo keepersituasjonen

Eliteserien
Skadet Glimt-spiller: – Vet ikke hvor lenge jeg er ute
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Toppklubbene vil ha VAR i norsk fotball – innføres trolig i 2023
I GÅR PÅ 15:09