Pablo César Arboine Carmona, eller kun Pablo Arboine, ble i februar 2019 hentet inn som en solid forsvarsforsterkning i Sarpsborg 08. Sportssjef Thomas Berntsen beskrev Arboine som en spiller med «god duellkraft» og en «ekstrem hurtighet» da han ble kjøpt fra Santos FC i Costa Rica.
Dessverre, for både Sarpsborg 08 og Pablo Arboine, ble oppholdet i Eliteserien en skuffende periode for den lynkjappe forsvarsspilleren.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
21 TIMER SIDEN
Etter låneopphold i både danske HB Köge og costaricanske AD San Carlos, har partene nå bestemt at Arboine selges tilbake til gamleklubben Santos FC. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad lørdag.
– Vi er i sluttforhandlinger med Santos FC. Jeg hadde kontakt med både klubben og Pablo i går, og jeg venter bare på dokumenter derfra. Vi er enige om alle betingelsene rundt overgangen, og regner med at dette går i orden, sier Berntsen til SA.
Kun noen dager før Pablo Arboine ble presentert for Sarpsborg 08 i 2019, debuterte midstopperen på A-laget til Costa Rica. Arboine har lagt bak seg en rekke kamper for U23-landslaget til Costa Rica, og er nå kaptein for det aldersbestemte landslaget.
Thomas Berntsen ønsker ikke å kommentere summen Sarpsborg 08 får for et salg av costaricaneren, men bekrefter overfor SA at sarpingene jobber med å få på plass en videresalgsklausul i kontrakten.
Hørt eller sett den ferskeste episoden av Spillerrådet?

Tollås sin kontraktsforhandling, skattelisteporno og Spillerådets Bosman-rulett

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
EN DAG SIDEN