Etter å ha ventet i to måneder kunne Aalesund-spillerne endelig vende tilbake til en tilnærmet normal treningshverdag. Men gleden ble kortvarig – for mandagens økt måtte stoppes etter en drøy time.
Grunnen? Tungt snøfall.
– Hva kan man si? Er det ikke pre-season i januar? Det var ikke noen bombe at det snødde her oppe, men vi kunne vært foruten nå i mai, sier en lattermild Niklas Castro til Eurosport.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
14 TIMER SIDEN
Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Nesten-ulykker

Etter en liten time ble Lars Bohinen pent nødt til å sende spillerne i garderoben. Da var forholdene såpass utfordrende at det ikke lenger var forsvarlig å gjennomføre økta.
– Man venter og venter, og så skjer dette når dagen først er her. Et aldri så lite antiklimaks?
– Hehe, det kan du si. Det var godt å komme tilbake for fullt, men forholdene gjorde jo at det potensielt kunne vært farlig. Det var jo ikke litt som kom heller.
– Var det noen nesten-ulykker utpå der?
– Ja, det var nære på. Folk skled rundt omkring, humrer Castro.
Og etter å ha sjekket værmeldingen må Castro tungt konstatere at det kan bli utfordrende forhold også i dagene som kommer.
– Sist jeg sjekka skal det snø tirsdag, onsdag, torsdag, oppgir han.

Store kontraster

Kontrasten var stor til andre deler av landet, blant annet Mjøndalen, hvor sola skinte da spillerne var tilbake for fullt.
– Jeg var i Oslo og nøt våren senest i forrige uke. Jeg må innrømme at jeg er litt misunnelig på de som holder til der borte nå, ler Castro.
– Hva hvis dette vedvarer? Har dere et alternativ innendørs, for eksempel?
– Jeg tror ikke snøen vil bli liggende, men vi skal vel tåle det. Det er sånn det er her oppe. Jeg har iallefall blitt vant til det. Det er lov å håpe at vårfølelsen kommer etter hvert, men jeg tviler på det skjer med det første.
Vårfølelse eller ikke - Castro er glad for å være i gang, selv under det han beskriver som «strenge omstendigheter». For i likhet med andre klubber må også AaFK-spillerne monitoreres daglig etter NFFs protokoll.
– Vi svarer på spørsmål og sjekker helsa daglig. Det er ingen som får lov til å møte opp om de føler noe ubehag. Foreløpig er det ingen som har vært syke, så det skal nok gå bra, sier Castro.

Var kritisk til nedlatende fotball-omtale: – Mange vrangforestillinger

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
26/09/2021 PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16