Eliteserien er halvspilt, og det er på tide å se tilbake på de første 15 rundene. Hvilke spillere har stått fram? Og hvem har vært en skygge av seg selv? Enkelte hadde man store forventninger til, andre har overbevist til de grader.
Nå har to av våre eksperter fått lov til å sette opp sine topp 3-lister. Joacim Jonsson og kommentator Kenneth Fredheim har begge fulgt sesongen med argusøyne - hvem har vært Eliteseriens største hot og not til nå?
Eliteserien
Bekreftet: Klar for Bundesliga-klubb
5 TIMER SIDEN

Joacims hot og not

Hot:
1. Philip Zinckernagel (Bodø/Glimt)
– Det er jo bare å se på statistikken. Han er Eliteseriens poengkonge. Det skjer noe hver eneste gang han har ballen.
– Zinckernagel er en av de store grunnene til at Glimt er så gode som de er, fortsetter Jonsson.
2. Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt)
– Han har vært magisk. Litt samme som Zinckernagel. Kommer han rettvendt, da vet motstanderen at det blir farlig.
3. Amahl Pellegrino (KBK)
– Før han gikk til KBK var han relativt iskald. At han viser at man kan utvikle seg og bli en klassespiller, selvom man nærmer seg 30, er fantastisk.
– Han er en attraksjon og har gjort noen kunstmål i årets sesong, konstanterer han.
Not:
1. Daniel Gretarsson (AaFK)
– Han var en av OBOS-ligaens beste i fjor. Nå skulle han endelig vise at han kunne takle Eliteserien.
– Han skulle lede forsvaret til AaFK, og man kan jo se hvordan det har gått. Gretarsson har vært en skygge av seg selv.
2. Tortol Lumanza (Stabæk)
– Lumanza var veldig tung i fjor da han kom. Trivselskiloene er borte, men det går fortsatt for tregt. Han beveger seg treigt og er milevis unna det han har levert tidligere.
– Jeg hadde store forventninger, men han har skuffet, sier Jonsson.
3. Kevin Kabran (Start)
– Han er den i Eliteserien med flest avslutninger uten mål. Det taler jo sitt. Det er jo der Start sliter aller mest. Det er mye større forventninger til Kabran enn det han har levert, er hans knallharde dom.

Kenneths hot og not

Hot:
1. Patrick Berg (Bodø/Gimt)
– Alt sentreres rundt han i dette imponerende Glimt-maskineriet. Han er i ordets rette forstand en playmaker. Berg er så klok og godt orientert i ekstrem grad.
– Han har det som Nils Arne Eggen kalte flueøyne og ser alt i alle retninger. Han er vesentlig for Glimt-lagets suksess, sier Fredheim.
2. Philip Zinckernagel (Bodø/Glimt)
– Det er et helt enormt tall med målpoeng han har levert. 12 assist og ni mål er absurde tall. Zinckernagel er noe såpass spesielt som en målscorer og en kreatør.
3. Amahl Pellegrino (KBK)
– Viktigheten hans for KBK og de sensasjonelle målene han har scoret kommer man ikke unna. Han er kanskje den beste bakromsløperen i Norge. Så ser man jo hva selvtillit betyr for en fotballspiller.
– Han scorer nesten halvparten av målene til KBK, det sier jo litt. Pellegrino er kanskje den enkeltspilleren som er aller viktigst for et lag i Eliteserien, mener han.
Not:
1. Kevin Kabran (Start)
– Kabran skulle være den store kreative kraften til Start i år. Han har vært så langt unna det at han virkelig må med på lista.
2. Jonas Grønner (AaFK)
– I denne sammenhengen blir han en representant for AaFKs totalt katastrofale defensive spill. Det er ikke det at han har vært noe dårligere enn resten der, men forsvaret har ikke sett ut i måneskinn.
– Alt er jo nærmest feil defensivt. Han blir et slags symbol på nettopp det, forklarer han.
3. Fredrik Haugen (Brann)
– Dette er ut fra forventninger. Han har ikke prestert elendig, men jeg mener han er helt vesentlig for Branns kreative kraft og offensive spill. Pasningsfoten er strålende, og han kan se mange muligheter mange andre ikke gjør.
– Men ut fra forventningene man bør stille til han, så har han skuffet denne sesongen. Han kan fort få forløsningen under Kåre Ingebrigtsen, tror kommentatoren.

LAN til AaFK, Bambas restart og KBK-unggutt begeistrer

Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
I GÅR PÅ 13:00
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
I GÅR PÅ 12:09