Dramatisk Hareide-comeback: Sen scoring reddet RBK

Oppdatert 13/09/2020 klokken 20:44 GMT+2

Rosenborg fikk en fryktelig start, men reddet ett poeng på dramatisk vis i Åge Hareides comeback som Rosenborg-trener.

Åge Hareide

DRAMMEN (Eurosport.no):
Strømsgodset - Rosenborg 3-3
– Det er nesten så de ikke kan tro det de får servert her, de som har billett til kampen, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
Rosenborg lå under 0-2 etter å ha sluppet inn to ganger på to minutter. Laget hadde fått en marerittstart i Åge Hareides comeback. Strømsgodset-supporterne på Marienlyst kunne smile.
Torgeir Børven reduserte til 1-2, men Johan Hove sendte Godset opp i 3-1. Da så det stygt ut. Per Ciljan Skjelbred scoret imidlertid sitt første siden returen fra Hertha Berlin, men var det for sent?
På ingen måte. Dino Islamovic stusset inn 3-3 tre minutter før ordinær tid var omme.
– Er det Hareide-effekten vi ser her? sa Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Kampen mot Strømsgodset var Åge Hareides første som RBK-trener, etter at han erstattet Eirik Horneland. Det ble alt annet enn enkelt i hans første RBK-kamp siden 2003.
– Det var en rar kamp, synes jeg. Vi gjør litt for mange feil i begge ender egentlig, sa Hareide etter kampslutt.
Han har åpenbart en stor jobb foran seg, men tar med seg ett poeng fra Marienlyst.
– Vi må ta med oss det moralske med at vi kommer tilbake fra 1-3.

Vil stå høyere på Lerkendals naturgress

Han la laget lavere i banen etter pausen. Etterpå snakket han om at det er vanskeligere å feste et høyt press på kunstgress, sammenlignet med hvordan det var på gressbanene Danmarks landslag møtte sine motstandere på.
– Det blir litt større hastighet på ballen og må kanskje krype litt lengre ned i banen. Vi får kanskje stå høyere på Lerkendal, sa Hareide.
På torsdag venter Ventspils i Europa League-kvalifiseringen.
Se intervju med Skjelbred her. Saken fotsetter under videoen:

– Vi gjør unødvendige feil

Men ett poeng er noe å bygge på. Strømsgodset var nok på sin side forbannet, etter at to tabber ga RBK en vei tilbake i kampen.
– Vi skulle ha vunnet i dag, det synes jeg. Vi leder 3-1 og slipper inn tre ekstremt unødvendige mål, sa Godsets Hove.
Også Godset-trener Henrik Pedersen var irritert etter at seieren glapp. Se intervjuet her. Saken fortsetter under videoen:

– Jeg er vilt skuffet

Fryktelig start

Jahn Teigen og «Optimist» runget utover Marienlyst-gresset før kampstart. Åge Hareides comeback har gjort RBK-fansen håpefulle igjen, men det ble en knalltøff start for den nye treneren.
16 minutter var spilt da Rosenborg forsøkte å spille seg ut av eget forsvar. Tore Reginiussen forsøkte å spille ballen opp på midtbanen. Der brøt Strømsgodset, slik at Johan Hove kunne sende gjennom Lars-Jørgen Salvesen. Spissen hadde få problemer med å score alene med André Hansen.
– Det sprekker bak hos Rosenborg, sa kommentator Asbjørn Myhre.
Det gikk kun to minutter før det smalt igjen. Mikkel Maigaard løftet ballen over på bakerste stolpe. Der var Salvesen igjen og headet inn 2-0.
Strømsgodset fortsatte å trykke RBK bakover. Hareides menn virket fullstendig rystet. Noen minutter senere var Moses Mawa svært nær 3-0 etter et godt innlegg, men Hansen var på plass med en flott redning.

Gigablemme

Vertene så ut til å ha full kontroll, men så ga de RBK en vei tilbake i kampen. Et upresist tilbakespill gjorde at keeper Viljar Myhra måtte strekke seg. Han klarte aldri å få klarert ballen før Torgeir Børven snappet ballen og kunne trille den inn i nettet. Målet var spissens første siden sieren mot Viking 30. juli.
Se tabben her. Saken fortsetter under videoen:

Her scorer RBK etter ellevill tabbe: – Helt håpløst

Godset hadde sjokkert Rosenborg, men nå var Hareides menn med. Mulighetene begynte å komme. Børven var nær ny scoring, før Samuel Adegbenro fikk en god mulighet. Disse gangene var imidlertid Myhra bedre med. Også Anders Konradsen fikk en glirmende mulighet, men skuddet ble blokkert utenfor, etter at han ble spilt gjennom RBK-forsvaret.

Sen utligning

Lagene gikk til pause med 2-1 til Godset. Da informerte Hareide i pausepraten med Eurosport.nos reporter at RBK hadde bestemt seg for å legge seg litt lavere, i håp om å få med seg poeng.
Gjestene ble i hvert fall ikke overkjørt, slik de ble i starten av de første 45, men ting fløt ikke akkurat for Hareides menn. Etter en drøy time landet et hjørnespark hos Johan Hove etter klabb-og-babb i feltet. 20-åringen hadde få problemer med å bredside ballen forbi Hansen og i nettet.
3-1 til Godset. Muligheten for poeng i Hareides comeback ble stadig mindre og mindre.
Det virket håpløst for RBK. Så mistet Mawa ballen etter 84 minutter. Skjelbred plukket den opp og reduserte. RBK hadde plutselig håp.
Og noen minutter senere kom utligningen. Carlo Holse svingte ballen inn i Godset-boksen. Dino Islamovic hadde kommet inn og stusset ballen i det lengste hjørnet.
Comebacket var komplett. Kunne Hareides menn stikke av med alle tre poengene?
RBK presset noe, men fikk aldri den fjerde scoringen som ville gitt alle tre poengene, i det som var en svært actionfylt affære.