Sandefjord - Viking 3-0
De var også det eneste laget som foreløpig ikke hadde tatt poeng på eget gress. Mot Viking kunne de endelig kaste ut det spøkelset, og slapp dermed å tangere egen «klubbrekord» med 13 strake fra 2010.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
De hadde også gått av banen uten å score i seks av sine elleve siste hjemmekamper. Denne sesongen var fire av lagets seks mål satt inn på bortebane, før Viking kom på besøk lørdag.
– Var det forrige gang vi vant hjemme?? Ja, da er det på tide. Vi har ikke vært så sterke på hjemmebane. Ikke minst var det viktig at vi tok tre poeng og ikke må krige og føle at vi er langt bakpå, sier Kristoffer Normann Hansen.
Se intervjuet med to av målscorerne (artikkelen fortsetter under):

Tror nesten ikke det han hører: – Var det forrige gang?

Tordentale i pausen

Førsteomgangens store øyeblikk til da, sto Iven Austbø for etter en drøy halvtime. Alexander Ruud Tveter fikk tverrvendt på fem meter, men da han snudde seg så han rett inn i en stor, rosakledt stjerne i form av målvakten som kom godt ut og leverte en sterk redning.
Men et par minutter senere måtte Viking-målvakten kapitulere, da Sandefjord vartet opp med et vakkert angrep. Etter kombinasjoner på venstresiden fikk Kristoffer Normann Hansen lagt inn på tvers av hele målgården.
På bakre dukket Vidar Ari Jonsson opp, og nærmest snublet ballen i garnet.
– Veldig bra! Vi er det dominerende laget og spiller godt, de skaper ingen sjanser, var Jonssons oppsummering av økt nummer en.
Den var Viking-kaptein Veton Berisha særdeles lite fornøyd med i pausen.
– Langt under pari. Vi gidder jo ikke springe engang. Det er det minste man kan kreve av hverandre.
– Hva er det som skjer?
– Nei, altså, vi er jo ikke på. Halvparten av spillerne gidder ikke springe, gidder ikke være på. Da blir det veldig vanskelig å vinne fotballkamper, sa Berisha til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

Tordentale fra Berisha: – Halvparten av spillerne gidder ikke springe

De gjorde et bytte, endret formasjon og Berisha samlet laget i en ring før andre omgang startet, og han tok tydelig ordet der også.
Til liten nytte.
– Det er vanskelig å forklare, men vi møtte ikke opp. Det var kanskje ti minutter i første omgang som var ålreit, men etter det bare sluttet vi. Hvis vi ønsker å være et solid lag i ligaen, må vi vinne disse kampene, sier Samuel Fridjonsson.
For Vidar Ari Jonsson burde blitt tomålsscorer da han styrte ballen utenfor på en gedigen sjanse etter strålende forarbeid av Brice Wembangomo, men det hadde alle i blått glemt like etterpå.
For da utnyttet Sandefjord rot av Runar Hove, stjal ballen fra Viking-stopperen og Kristoffer Normann Hansen var iskald og sikker alene med Austbø.
– Det har ikke vært noe tegn til at Viking har klart å hamle opp med motspillet til Sandefjord. Sant å si har vel ikke Viking testet Storevik, og nå snakker vi i 59. minutt, sa Bengt Eriksen.

Uenig i annullering

Like etterpå hadde imidlertid Viking en ball i nettet da Joe Bell avsluttet etter corner, men det ble annullert for offside.
Det skjønte både Viking og Discovery-ekspert Eriksen lite av:
– Nei, nei, nei, var dommen fra Eriksen om den avgjørelsen.
– Det er synd, men slik skjer i fotball noen ganger, sa Bell selv til Discovery etter kampen.
Døm selv! (Artikkelen fortsetter under):

Annullerer denne scoringen for offside: – Nei, nei, nei

For å gjøre vondt til enda verre for Viking, forlot Berisha banen etter en smell i hodet. Han ble surret inn i bandasje på benken.
Der fikk han se at Sandefjord var nærmest ny scoring. Blant annet hadde Harmeet Singh et frispark som dundret klokkerent i tverrliggeren.
På overtid kunne publikum som endelig hadde fått slippe tilbake på stadion danse, da Sivert Gussiås spikret igjen kista med en frekk scoring med hælen på et innlegg langs bakken.
PS! Zlatko Tripic gjorde et forsøk på å spille kampen, men måtte gi seg på oppvarmingen med en kjenning i lysken. Han sier til Discovery at det dreier seg om belastningen etter en lang sesong i Tyrkia.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16