Mens de aller fleste Eliteserie-klubbene er i gang med oppkjøringen til årets sesong og trener sammen på feltet, har Vålerenga blitt rammet av de strenge restriksjonene på Østlandet denne uken.
– Det er veldig frustrerende. Mange følte at vi satt i fritidskarantene i åtte måneder i fjor, før det slapp litt opp i julen. Nå var kommet i gang. Vi hadde testet oss inn i kohorten, så det føles som ett skritt fram og to skritt tilbake, sier sportssjef i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, til Eurosport.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
18 TIMER SIDEN
Istedenfor at Vålerenga-spillerne har møtt opp på treningsfeltet, har hver enkelt måttet trene på egenhånd. Samtidig har Molde spilt fotball på Aker Stadion og RBK-spillerne møttes klokken 06:30 på Lerkendal.

– Kan ikke vare

Dersom de strenge smitteverntiltakene i Oslo videreføres også etter 31. januar, må trolig noe gjøres på vegne av toppfotballen på Østlandet.
– Det kan ikke fortsette sånn over så lang tid uten at det får konsekvenser for konkurransen. Rosenborg får lagt ned 20 økter mens vi settes på vent, det kan ikke vare så lenge.
På et møte mellom klubbene og NFF mandag, ble det snakket om hvordan situasjonen skal løses, dersom smitteverntiltakene på Østlandet vedvarer.
Ett scenario som ble diskutert, var at all toppfotball må stenges ned, i solidaritet med de berørte klubbene.
– Jeg tenker at det er mange tiltak som kommer før det. Vi har mange steg og mange tiltak som bidrar til at vi skal kunne komme i aktivitet, sier Ingebrigtsen.
Direktør for toppfotball i NFF, Lise Klaveness, har ikke besvart Eurosports henvendelser.

Fair play

I Trondheim er smittesituasjonen annerledes enn i hovedstaden og området rundt. Der trener Rosenborg som normalt under ledelse av Åge Hareide.
Klubben har foreløpig ikke tatt stilling til en eventuell nedstegning også der. En nedstenging som i så fall ikke skyldes økt smittepress i Trondheim-området.
– Jeg tenker at det helt sikkert vil bli gjort en god vurdering av Forbundet. Nå er det en ganske spesiell situasjon på Østlandet, der nesten alt er stengt. Det håper og tror jeg blir kortvarig. Og så er det ting man må se på, som fair play, for eksempel. Vi skal ha et nytt møte på fredag, så da får vi se, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, til Eurosport.
Det er ikke alle Eliteserie-klubbene som reagerer på en eventuell nedstegning med like stor ro.
Vålerenga håper situasjonen kan løses, uten å måtte ty til så drastiske tiltak.
– Vi tenker at vi skal få til å starte over helgen. Det er målet vårt, sier Ingebrigtsen.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25