KRISTIANSUND (Eurosport.no):
Det bygges opp til kamp mot selveste Rosenborg i Kristiansund, den første i rekken av fire kamper der KBK møter trønderne, Vålerenga på Intility, Bodø/Glimt hjemme og Molde på Aker stadion. Fire kamper som vil avgjøre om kristiansunderne enda en gang kan bryte en barriere og klatre opp på medaljeplass i 2020.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist, da Viking snudde på overtid
3 TIMER SIDEN
Det blir i så fall for første gang i klubbens ferske historie på toppnivå. Foreløpig ligger de på sjetteplass, like bak nettopp RBK, Molde og VIF, i tillegg til Odd på femteplass.
– Nå gleder vi oss til kamp. Nå kommer det fire fantastiske kamper på rad der vi virkelig kan slippe ned skuldrene. Jeg vet dere er litt lei og synes vi er kjedelige, men dette her er cupfinaler for oss, bonuskamper. Med 600 på tribunen begynner det å nærme seg noe. Disse kampene vil ha stor betydning for hvor vi er med og kjemper, sier Michelsen til Eurosport fredag ettermiddag.
– De kampene definerer om det blir medaljekamp eller ikke?
– Ja, det gjør de. Og vi har ikke vunnet mot noen av dem, vi har et par uavgjorte, så det er et hårete mål at vi kan slå de beste i Norge.
Det mener Michelsen, som henspiller til kritikerne som mener han og klubben er i overkant ydmyke og glade for å «få sjansen på dette nivået», som han ofte har sagt om KBKs eventyr i Eliteserien.

Solskjær-svoger senket Hareide

I lokalavisa Tidens Krav er det denne uka oppslag om sist gang Åge Hareide gjestet byen som aktiv. Det var i 1985 og da endte det med et pinlig cuptap i første runde for hans Molde, mot det som den gang var fjerdedivisjonslaget Clausenengen. Ole Gunnar Solskjærs nåværende svoger scoret to mål og ble den store helten – kun 18 år gammel.
– Vi vurderer å hente inn Ola Lyngvær nå. Vi vil gjerne ha en som kan score et par mål. Han er både broren til Silje og et av forbildene til Ole Gunnar i oppveksten. Ola var en meget, meget god angrepsspiller, sier Michelsen og ler.
Siden opprykket før 2017-sesongen står KBK med fire uavgjorte og tre tap mot Rosenborg, men de har vært nære seiere både på Lerkendal – da Daouda Bamba brente en sjanse alene med André Hansen på overtid i 2018 – og hjemme i Kristiansund. I 2017 utlignet Nicklas Bendtner til 3-3 helt på slutten, mens fjorårets kamp på Nordmøre endte 2-2.

Nære på mot RBK

Tidligere i år tok Michelsens gutter med seg 0-0 og ett poeng etter en taktisk solid prestasjon i Trondheim. Nå mangler bare trepoengeren.
– Vi har vært veldig nære. Men det er det som er kvalitet, at vi ikke klarer å sitte igjen med den seieren. Det blir artig å se på søndag om vi har tatt et nytt steg. Det er en kjempefin test mot et solid lag, og jeg synes de får litt for mye kritikk. Jeg syns de var meget gode mot Odd sist, og de har hentet tilbake solide forsterkninger med x-faktor, de nærmer seg det Rosenborg de skal være.
Treneren, som er inne i sitt sjuende år med hovedansvaret i KBK, mener det er små knepp på mentalitet som skal til for å ta de virkelig store skalpene.
På fredagens økt ga Michelsen instrukser i peptalkene sine om at spillerne må stole på egne ferdigheter, og stole på at de har kvaliteten som skal til for å dominere, også mot Norges tre beste lag, som alle venter de neste ukene.
– Vi kan ikke ha for stor respekt. Vi kan ikke ha en oppfatning om at vi skal møte et av de beste lagene. Andreas Hopmark sa i avisa her at vi må fyre løs med villhester, og det er klart at vi må ha ambisjoner om å ta tak i kampen. Tørre å dominere, tørre å legge lista litt høyere enn vanlig, tørre å være det beste laget utpå der. Det er bedre å tørre og prøve enn å gjøre det motsatte med å safe.

Kapteinen kan være tilbake

På den nest siste økta før kampen var KBK nær fulltallige, inkludert skadeplagede Dan Peter Ulvestad og Christopher Aasbak som begge deltok på økta. Kun Flamur Kastrati av dem med spilletid i år er 100 prosent utelukket. Spissen er suspendert etter fire gule kort.
Aasbak er ikke helt sikker fra start, der kan Amin Askar foretrekkes. Ei heller kaptein Ulvestad er bankers i laget søndag. 31-åringen har stått over de siste fem seriekampene, etter at han måtte gå av med skade etter bare 15 minutter mot Sarpsborg 08 22. august.
Midtstopperbautaen har slitt med en prolaps i ryggen, som han ble operert i før sesongen, og har denne uka vært i Oslo for en sjekk. Denne gangen er det smerter i motsatt side av ryggen som plager ham, og det handler om å finne balansegangen mellom smerter og aktivitet for 31-åringen.
– Jeg var på Olympiatoppen en tur for å få litt råd, utelukka visse ting, og det så bra ut. Jeg tror jeg er på rett vei, det nærmer seg i hvert fall. Det var mest for å sjekke at vi ikke tar to steg feil vei ved å belaste.
– Spiller du søndag?
– Spørs hvem du spør, det. Jeg begynner å bli klar. Om ikke nå, så i alle fall neste. Det kommer flere kamper jeg ikke vil gå glipp av framover, og den første er jo søndag. Det er nå moroa begynner, om det skal bli kake etter sesongen. Hvis vi gjør det bra der, så blir det artig. Faller vi gjennom så er vi ikke gode nok til å ta medaljer. Det bruker å være jevnt mot Rosenborg - det er på tide at vi klarer å slå dem.
Trener Michelsen har tro på at Ulvestad kan gå rett inn i elleveren mot Rosenborg, men er som vanlig hemmelighetsfull rundt laguttaket. Fredag trente laget elleve mot elleve i flere perioder, men det var ikke lett å tolke om det var laget med eller uten vester som starter søndag.
– Dan Peter har spilt nok fotballkamper i sitt liv til å gå rett inn han, så hvis vi føler det er det riktige, så gjør vi det. Vi skal måle litt på «tempen» på gutta lørdag før vi lander på laguttaket, er alt Michelsen sier om hvem som starter.

Rasismesaken som satte preg

Det som er helt sikkert er at det blir godt å komme i gang med fotball igjen, etter at rasismesaken med Amahl Pellegrino har krevd mye oppmerksomhet de siste 14 dagene.
– Vi har taklet det bra, og Amahl har taklet det eksemplarisk bra. Det er ikke alt her i verden vi får styrt, men det man får styrt er måten man handler på i ettertid. Det var sårt, vi klarer ikke å sette oss helt inn i situasjonen, men måten Pelle og gruppa har håndtert det på er eksemplarisk, synes jeg. Vi elsker å spille kamper sammen, vi elsker å vinne fotballkamper sammen og vi har kanskje aldri stått mer samla enn det vi gjør akkurat nå. Det håper jeg gjenspeiles søndag.
Fredag tok KBK lagbilde der de holdt opp de nye #STOPP-kortene som markerer kampanjen initiert av Norsk Toppfotball. Det bildet viste mangfoldet i KBK-troppen.
– Det er kulturelle forskjeller. Det er ikke bare nordmøringer og trøndere her, det er Balkan, Afrika, svensker og en fin gruppe med ulike typer her. Vi står samlet, sier Michelsen.
Se prosjektleder Freddy dos Santos i NTF forklare #STOPP-kampanjen her:

Dette sier Freddy dos Santos om kampen mot rasisme

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38