Populære sporter
All sport
Vis alt

Dag-Eilev Fagermo ferdig i Vålerenga: – Ikke overraskende

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 12/06/2023 klokken 19:13 GMT+2

Etter en periode med flere svake resultater skiller hovedtrener Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga lag.

Dag-Eilev Fagermo.

Foto: NTB

Det bekrefter klubben mandag, etter noen hektiske timer på kontorene på Intility Arena.
For ikke bare ble det avholdt flere møter med VIF-styret gjennom dagen, det var også planlagt et møte med Vålerenga Fotball AS, der eier Tor Olav Trøim var til stede. Trøim var også i samme kveld i et oppsatt medlemsmøte med supporterne. Møtet startet kl. 18, og kun noen minutter senere ble pressemeldingen fra klubben publisert.

– Ikke overraskende i det hele tatt

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk en jobb i Vålerenga, det var en drømmejobb for meg. Jeg er glad for at vi vant bronse, solgte spillere for over 100 mill. og utviklet treningsfasilitetene vesentlig. Det har vært tøft og snu spillerstallen, med så mange unge spillere, og samtidig oppnå gode resultater på kort sikt. Derfor er potensialet stort i Vålerenga nå, men de kortsiktige resultatene er ikke gode nok, sier Dag-Eilev Fagermo i pressemeldingen.
Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre er ikke overrasket over avgjørelsen fra styret.
– Ikke overraskende i det hele tatt. Fagermo gjorde en fin jobb den første sesongen (bronse, journ.anm), men siden da hardet svingt og gått jevnt nedover. I det siste har de så vidt holdt hodet over vannet, sier Myhre.

Veien videre

Jan Frode Nornes tar over hovedtreneransvaret før en permanent løsning er på plass, opplyser klubben.
– Det som er interessant nå er hva Vålerenga gjør videre. Dette er en klubb som ikke får ut potensialet sitt, og som er avhengig av Trøim og millionene han spytter inn i klubben. Se hva de rette personene får til i en klubb som Bodø/Glimt. Det skal også være mulig i Vålerenga, fortsetter ekspert Asbjørn Myhre.
Myhre peker også på organiseringen i klubben.
– De er nødt til å rydde opp i orgnisasjonen på et vis. Slik det står nå er sportssjefen underlagt hovedtreneren, så dette må organiseres slik som de andre klubbene som lykkes gjør det. Det bør være tydelig at sportssjefen er over hovedtreneren, så Joacim Jonsson blir en viktig mann i jakten på ny trener, legger han til.
Til tross for at Oslo-klubben er sulteforet på kortsiktige resultater, mener Discovery-eksperten at en ny trener må få litt tid.
– De har et bra akademi og de har mange gode, unge spillere, men en ny trener må også få tid. De har visst at de kan selge spillere for høye summer, men jeg tror de kan klare å utnytte akademiet sitt enda bedre.

Eliteseriens dårligeste hjemmelag

Vålerenga er Eliteseriens dårligste hjemmelag. Oslo-laget står med kun én seier på Initility denne sesongen (3-0 mot HamKam).
Søndag tapte Fagermo og co. 0-1 for Strømsgodset. Etter kampen ropte Vålerenga-supportere «Fagermo ut».
– Nei, jeg er ikke redd for noe. Det er sånn det er. Ledelsen må gjøre det de mener er best for Vålerenga, sa Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen mot Godset.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame