Under ledelse av Marti Cifuentes styrer nyopprykkede Sandefjord mot trygg grunn i Eliteserien 2020. Etter 24 runder ligger laget på 11. plass, a poeng med Sarpsborg 08.
Til tross for gode resultater avslutter nå klubben samarbeidet med treneren.
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
17 TIMER SIDEN
Etter det Eurosport kunne erfare er Cifuentes ferdig når kontrakten hans går ut etter sesongen.
Klubben bekreftet dette i en pressemelding litt senere.
«Klubben vil presisere at den er strålende fornøyd med den jobben som er lagt ned, og de sportslige resultatene trenerteamet og spillere under Marti Cifuentes sin ledelse har oppnådd» heter det i meldingen, der økonomiske årsaker legges til grunn.
«SF gikk med et betydelig underskudd i 2019 og styrer mot negative tall også denne sesongen. Det er også knyttet stor usikkerhet rundt økonomi og gjennomføring av neste sesong grunnet covid-19 pandemien. Av den grunn må klubben redusere sine kostnader ytterligere. De respektive trenerlønningene utgjør totalt sett en stor kostnad for klubben, og det var et enstemmig styre som var enige om å ikke fornye kontraktene når de nå løper ut.»
Den spanske treneren overtok Sandefjord i mai 2018, etter at Magnus Powell hadde fått sparken en måneds tid tidligere. Helt siden august har det pågått diskusjoner om hvorvidt klubben kom til å forlenge med treneren som har fått mye ros for det han har fått ut av et lite budsjett i årets Eliteserie.
Klubben rykket i fjor opp fra OBOS-ligaen, men 2019-sesongen endte i en offentlig krangel mellom trener og klubb, da spanjolen mente Sandefjord hadde endret ambisjonene sine. I en prat med Eurosport i februar mente treneren at partene hadde lagt krangelen bak seg.
Uenighetene handlet blant annet om at Sandefjord – til tross for opprykket – kuttet budsjettet med fem millioner kroner inn mot 2020, fra 40 til 35 millioner kroner.
I tillegg har det vært spekulert i samarbeidsproblemer mellom treneren og daglig leder Espen Bugge Pettersen. Da sistnevnte fikk spørsmål om forholdet mellom de to i februar, svarte han slik:
­– Det syns jeg er godt. Jeg syns det har vært god utvikling der og opplever at vi jobber sammen mot et felles mål og i samme retning. Så jeg vil si at vi har et veldig bra forhold om dagen.
Nå er imidlertid samarbeidet over etter sesongen.
Senere torsdag la Cifuentes ut en melding der han bekreftet opplysningene.
«Det er med tungt hjerte jeg kommer med denne kunngjøringen i dag. Klubben bestemte i går at våre kontrakter ikke vil bli fornyet etter denne sesongen. Det er en fantastisk reise vi er på og det har vært en opplevelse for livet å trene dette laget. Vi vil alltid være takknemlig for muligheten vi ble gitt av styret og eieren av klubben, Gunnar, i 2018 da laget var i en veldig vanskelig periode.»
Marti Cifuentes har ikke besvart Eurosports henvendelser.
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
To forskjellige metoder: – Det kan vi bli litt straffet for
19 TIMER SIDEN