Det melder Brann på sin hjemmeside mandag. Det gjelder det gule kortet som keeper Ali Ahamada fikk fordi han skal ha forlatt streken før skuddet ble tatt.
Bilder i etterkant viser at han hadde en fot på streken og at det dermed ikke skulle blitt ny straffe. Derfor har klubben sendt inn protest til NFF mandag.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
– Dette er en formell feil og derfor har vi levert en protest for å få strøket det gule kortet til Ali, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.
Like før halvspilt første omgang mot Sandefjord ble det blåst straffe til bortelaget etter at Forren var for tøff i en duell.
Ahamada reddet, men det ble dømt ny straffe. Brann-keeepren fikk gult kort og Sandefjord fikk nytt straffespark som de satte.
Etter kampen forstod han ikke hvorfor han fikk gult kort.
– Jeg forstår ikke det han sier for jeg var på linjen, jeg tok bare ballen. Selvfølgelig kan jeg bevege meg på linjen, men jeg forsod ikke avgjørelsen hans, sa Ahamada til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Ahamada etter kampen her:

Dette sa Ahamada etter straffesituasjonen

Dommersjefen innrømmer to feil i kampen

Norges Fotballforbunds dommersjef Terje Hauge bekrefter to feil i kampen mellom Brann og Sandefjord søndag.
– Keeper fikk gult kort, men etter nye regler fra 1. juni skal det først gis tilsnakk, sier dommersjef Hauge til NRK.
Han vil ikke konkludere med at det var galt å la Sandefjord ta straffen på nytt, men innrømmer at Branns Daouda Bamba skulle hatt et mål godkjent. Ved den anledningen ble det vinket for offside.
– Jeg har ikke sett gode nok bildebevis ennå til å si at det var feil å ta straffen om igjen. Også scoringen var åpenbart feilaktig annullert, sier Hauge til statskanalen.
Dommer Saggi bekrefter til Bergensavisen at han ga gult kort til Branns keeper basert på det gamle regelverket, og sier at det ikke var for munnbruk.
– Nei. Han oppførte seg fint, sier dommeren.
28 år gamle Saggi fikk også mye kritikk for sine avgjørelser i kampen mellom Vålerenga og Stabæk tidligere i sesongen. Da ble Oslo-klubbens spiller Herolind Shala utvist for filming, men Vålerenga klaget i etterkant og spilleren unngikk suspensjon.
Fikk du med deg denne?

Danset etter revansjen: – Det var deilig!

Misnøye også i Mjøndalen

Rødt kort og kontroversielle dommeravgjørelser ble det også da Vålerenga slo Mjøndalen 1-0 søndag.
Etter at VIF-keeper Kristoffer Klaesson ble utvist for å ha stoppet en åpenbar scoringsmulighet med hånden utenfor 16-meteren, skapte Mjøndalen flere store sjanser og fikk ballen i mål tre ganger uten å få godkjent scoring.
Mjøndalens trener Vegard Hansen tvitret om sin misnøye med både motstanderen og dommeren, mens klubben måtte beklage etter å ha kraftig kritisert kampens dommer Marius Grøtta på deres Twitter-konto.
– Det gikk dessverre en kule varmt etter kamp og vi har slettet et par meldinger. Dette fordi det ikke representerer klubbens holdninger. Vi beklager, skrev klubben på Twitter noen timer etter kampslutt.
(Eurosport.no/©NTB)
Se hva dommeren sa etter Mjøndalen-kampen her:

Dette sier dommeren om de omdiskuterte situasjonene i Mjøndalen

Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55