Fotball
Eliteserien

Børven-retur til Skien – gleder seg til å møte gamleklubben

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Torgeir Børven

Foto: Scanpix

AvSusanne Furøy Wergeland | Malin Hamilton
02/08/2020 på 09:00 | Oppdatert 02/08/2020 på 10:01

Søndag får Torgeir Børven sin første retur til Skien når Odd gjester Rosenborg på Skagerak arena. Det blir et gledesmøte ifølge 28-åringen selv.

  • Se Børven møte gamle kjente når Odd gjester Rosenborg på Skagerak Arena på søndag fra klokken 20.30 på Eurosport Norge og Dplay. externalSikre deg tilganghttps://promo-no.eurosportplayer.com/promo/football/eliteserien-fotball-live-dplay-espNone

Etter å endelig ha fått hele flyttelasset til Trondheim litt over en måned etter at klubbene bekreftet overgangen, kommer Børvens gjensyn med gamle lagkamerater.

Eliteserien

Blytung Skien-retur for Børven – Rosenborg snytt for straffe

02/08/2020 PÅ 20:21

– Jeg trives godt i Skien og har mange venner der, så det blir moro, sier Børven til Eurosport.

– Hva gleder du deg mest til?

– Egentlig å møte alle guttene i garderoben og trenerteamet som jeg har jobbet med i to år. Det er mye bra folk, fortsetter han.

  • Les også: Det røyner på i RBK: Dette er spillerne som sliter med skader.

Se intervjuet med Børven. Saken fortsetter under videoen:

Lei av å bo på hotell i Trondheim – ser mot lysere tider

00:02:39

En kjent målmaskin

28-åringen har en god statistikk for Odd i Eliteserien, med hele 56 mål i periodene 2009-2012 og 2018-2020. Rett før overgangen til Rosenborg i juni markerte Børven seg seks mål på kun fire seriekamper for klubben. Nå skal han til Skien for å jakte nok en nettkjenning på Skagerak arena, men denne gangen for motstanderlaget.

– Det er moro, så er det ekstra deilig å vinne sånne kamper. Det er en god mulighet, sier Børven.

– Er det en fordel for deg eller Odd-stopperne Bjørtuft og Hagen at dere kjenner hverandre så godt?

– Det går vel opp i opp, vi starter likt.

– Tre poeng er viktigst

For RBK derimot har Øystese-mannen fått en litt tregere start med to mål på syv kamper i et Trondheims-lag som har hatt vanskeligheter i startfasen av årets sesong.

Mål nummer to kom etter hvert, og det i torsdagens seier mot Viking. Likevel påpeker spissen at det å markere seg mål ikke er det viktigste.

– Det er alltid godt å score mål, det er det du blir målt på. Men det er tre poeng som er viktigst, sier han beskjedent.

Etter en litt kronglete første omgang slo RBK tilbake i kampens andre omgang og kunne juble for 3-0 ved kampslutt og en femteplass på tabellen. Nå håper Børven at laget kan fortsette den gode avslutningen med en god start mot Odd.

– Jeg håper vi henger litt bedre sammen og får en bedre start, avslutter Børven.

Odd har fått en godkjent start på sesongen og ligger på en tredjeplass på tabellen før søndages 12 runde. Rosenborg ligger kun et poeng bak på en femteplass.

  • Kan Børven score mot gamleklubben? Se Odd - Rosenborg på Eurosport Player og Dplay på søndag fra klokken 20.30. externalSikre deg tilganghttps://promo-no.eurosportplayer.com/promo/football/eliteserien-fotball-live-dplay-espNone
Eliteserien

Det røyner på i RBK: Dette er spillerne som sliter med skader

31/07/2020 PÅ 12:40
Eliteserien

Vant i Skjelbred-comebacket: – Dette var tungt

30/07/2020 PÅ 20:21
Relatert
FotballEliteserienRosenborgOdds BK
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen