TRONDHEIM (Eurosport.no):
Rosenborg-Viking 3-0 (1-0)
Det var virkelig mye å glede seg over i Trondheim for hjemmelaget til syvende og sist. Den hjemvendte sønn Per Ciljan Skjelbred kom seg gjennom 72 minutter med fotball og leverte absolutt godkjent.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Dette var tungt. Jeg har ikke trent eller spilt på fem uker. Det var litt rotete, som jeg forventet, men det var godt å bli ferdig med det og få en seier i debuten, sa han til Eurosport etter kampen.
– Jeg synes vi snur det fint i andreomgangen og spiller mer slik vi skal gjøre, smilte han.
I tillegg scoret Børven sitt andre mål for trønderne, og RBK sprudlet tidvis offensivt etter hvilen.
– Førsteomgangen var så som så, men det var godt med litt mat, sa han om målet sitt.
En mann som burde ha scoret var Veton Berisha. Etter kampen var han skuffet over egne prestasjoner foran mål.
– Du sitter igjen med at vi gjør en god prestasjon, så klarer jeg å ødelegge ved å ikke putte på sjansene. Jeg tar det uten tvil på mine egne skuldre.
Se hele intervjuet med Skjelbred her:

Innrømmer inbytterpuls: – Har bare sittet på en sykkel

Viking best

Men førsteomgangen tilhørte gjestene. Veton Berisha kom ikke bare én, men to, ganger alene med Faye Lund og skuslet vekk mulighetene sine.
– De tar jeg på min kappe, sa han skuffet i pausen.
I tillegg fyrte Ibrahimaj av i stolpen. Returen satte Berisha utenfor. Viking kunne med andre ord ha scoret både ett og to og tre, mens RBK så usedvanlig paffe ut.
Likevel var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Pål André Helland mottok ballen på kanten av 16-meteren, trakk innover og fyrte av en signatur-curler. Via Vevatne suste ballen inn bak Arild Østbø.
– Noen ganger er fotball, heldigvis, urettferdig, konstanterte Helland i pausen og siktet til at laget hans faktisk ledet.
Berisha var skuffet over seg selv:

Tar tapet på egne skuldre: – Jeg ødelegger litt

To vidt forskjellige omganger

Ledelse til tross: Rosenborg måtte svare på alle mulige måter, og det gjorde de også. Omgangen var 11 minutter ung da Gjermund Åsen stusset videre inn i feltet mot bakre stolpe. Der ruvet Hovland i lufta og kunne enkelt heade inn 2-0.
Rosenborg malte på utover i omgangen og skapte en rekke farligheter. Lufta gikk sakte men sikkert ut av Viking-ballongen, og det var et forløsende øyeblikk man var vitne til da Torgeir Børven endelig fikk et perfekt innlegg. Mannen fra Øystese kunne heade inn 3-0 ti minutter før slutt etter at Dahl Reitan prikket ballen på hodet hans.
Dermed er RBK oppe på femteplass på tabellen med 18 poeng. Viking befinner seg nå på trettende plass med sine 11.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55