Populære sporter
All sport
Vis alt

Blir ikke med Start ned i OBOS-ligaen

Caroline Simonsen

Oppdatert 26/12/2020 klokken 15:07 GMT+1

Eirik Wichne forlater Start etter nedrykket og slutter seg til Sarpsborg. Han har inngått en avtale med østfoldingene ut 2023-sesongen.

Eirik Wichne

Foto: Eurosport

Overgangen var ventet. Allerede før avslutningen i Eliteserien kom det medierapporter om at Wichne kom til å forlate Start uansett om klubben trygget plassen eller ikke.
– Sarpsborg 08 er en stor klubb på norsk basis, og en klubb jeg ser veldig mye potensial i. Det er en klubb jeg tror jeg kan utvikle meg fint i. De har også en spillestil som er veldig tiltrekkende, sier Wichne til Sarpsborgs nettsider.
På Sørlandet har 1997-modellen, til tross for sin unge alder, notert seg for 138 a-lagskamper, 72 av disse i Eliteserien. Nå er han klar for Sarpsborg 08.
– Jeg er en rask høyreback og vingback som liker å bidra offensivt. Jeg er klar for å gi alt i denne drakta her, sier Wichne.
I Sarpsborg 08 er 23-åringen tiltenkt en rolle på høyresiden, enten som back, vingback eller kant. Håpet er at han skal komplimentere en allerede sterk høyreside, ifølge Thomas Berntsen.
– Sarpsborg 08 er en stor klubb på norsk basis og en klubb jeg ser veldig mye potensiale i. Det er en klubb jeg tror jeg kan utvikle meg fint i. Sarpsborg 08 virker å være et stødig lag som er veldig familiær med fine folk i og rundt klubben. De har også en spillestil som er veldig tiltrekkende, sier Wichne til klubbens nettsider.
Sportssjef Thomas Berntsen tror Wichne vil passe godt inn.
– I Eirik Wichne får vi en spiller som går inn i treningskulturen vår, og som vi håper drar den videre tilbake mot de gamle nivåene våre og forbi det. Det er en bra spiller vi kjenner godt til, sier Berntsen.
Wichne er tiltenkt en rolle på høyresiden i Sarpsborg, enten som back, vingback eller kant.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame