Lillestrøm - Viking 1-3
Lillestrøm hadde de første sjansene blant annet anført av Gjermuind Åsen, men så tok Viking over mye av initiativet, godt hjulpet av flere fæle feilpasninger på rad fra hjemmelaget på flunkende ny gressmatte.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Men det var Viking det meste handlet om før pause. For se bare her:
22 minutter: Gjestene fikk innkast omtrent midt på banehalvdelen, ute til høyre. Samuel Fridjonsson brukte sine islandske krefter på å slenge ballen inn i feltet. Der fikk den sprette og danse like foran buret, før den passerte alle. På bakre stolpe dukket den hjemvendte sønn Zlatko Tripic opp og ekspederte den videre inn i nettet.
39 minutter: Litt høyere opp i banen denne gangen, men også denne ute til høyre. Fridjonsson kastet kula inn i feltet, Rolf-Daniel Vikstøl, som hadde fått sjansen på venstrebacken, steg til værs. Han stusset den videre inn i nettet og doblet ledelsen.
– Det er for dårlig. Vi slipper inn to pissmål, på innkast fra omtrent samme posisjon. Det er håpløst, og vi må rette på egentlig alt. Vi gjør ikke jobben vår og det er altfor enkelt. Vi kan ikke slippe inn to mål på det, var det klokkeklare dommen fra Fredrik Krogstad overfor Discovery i pausen.
Målscorer Tripic var naturligvis i et litt annet lynne.
– «Sammy» er god på de lange kastene. Spesielt i dag har vi mange gode hodespillere. Det var litt flaks og litt dyktighet at ballen endte opp på mitt hode, men vi har mange bra folk på dødballer i dag, sa Viking-angriperen.
(Se innkastkopiene her - artikkelen fortsetter under):

To nær identiske målgivende på en omgang – begge med henda!

Lillestrøm fikk et tøft gjensyn med Eliteserien med 1-3-tap borte mot Strømsgodset i første runde, og var ute etter å reise seg etter pause i sesongens første hjemmekamp på det nylig skiftede gressteppet.
De kunne også fått litt drahjelp etter om lag ti minutter av økt nummer to. Lars Ranger avanserte på høyrebacken og klemte til, og så taklet Runar Hoved før ballen ble sendt via keeper Iven Austbø og rett i panna på Daniel Gustafsson, som ikke rakk å reagere i tide til å styre den mot mål.
Forbannet Åsen: – Det er faen ikke godt nok (artikkelen fortsetter):

Forbannet Åsen: – Det er faen ikke godt nok

Mot slutten av kampen fikk Pål Andre Helland sin debut for Lillestrøm, men det var to andre innbyttere som skulle havne i fokus. Shayne Pattynama slo inn fra venstresiden og helt over til Kevin Kabran, som headet tilbake foran mål. Der ventet kampens store siller, islandske Fridjonsson og gjorde seg til målscorer og punkterte kampen.
– Han har to målgivende og en scoring, det er matchvinner, det. De bytter inn Pattynama, de bytter inn Kabran. Viking er «back on track», utbrøt Discovery-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Lillestrøm fikk sitt trøstemål ved innbytter Jonatan Braut Brunes på overtid, da han vakkert vendte opp og dunket ballen i nettet, men til ingen nytte for Geir Bakkes mannskap.
Dermed står Lillestrøm med to tap på sine to første kamper i Eliteserie-comebacket, mens Viking har slått tilbake.
Viking-helten: – Jeg må snakke med Rory Delap for å få tips

Viking-helten: – Jeg må snakke med Rory Delap for å få tips

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49