Starts daglige leder Christopher MacConnacher forteller at en tilskuer skal ha ropt rasistiske bemerkninger mot Sandefjords Brice Wembangomo under lørdagens kamp i Kristiansand.
– Vi har fått rapporter fra flere om at vedkommende har gjort det, forteller MacConnacher.
Eliteserien
Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige
8 TIMER SIDEN
Nå er saken tillagt klubbens sanksjonskomité. De skal bestemme hva slags straff tilskueren får. MacConnacher forteller at klubben selv ikke har vært i kontakt med vedkommende ennå.
– Det er viktig at prosessen rundt disse tingene er ryddig. Det som er enda viktigere, er å få frem at klubben tar fullstendig avstand fra den type meninger.
Han regner med at det kommer en rask avklaring rundt hva som skjer med tilskuerens adgang til Sør Arena.
Sandefjords daglige leder Espen Bugge Pettersen forteller at de først i ettertid har fått med seg hva konkret som skjedde i Kristiansand.
– Jeg har snakket med spilleren selv. Han fikk ikke med se hva som ble ropt, sier Bugge Pettersen.
Han forteller at det virker som spilleren har det greit.
– Som han sier, så var han i kampboblen og fikk ikke med seg hva som ble sagt eller ropt. Han har det ålreit.

Utestengt av supporterklubb

Starts supporterklubb Tigerberget har allerede ekskludert personen, opplyser de på sin Facebook-side.
«Vi vil med dette understreke at vi på det sterkeste tar avstand fra denne type adferd! Det er ikke akseptert i vår klubb. Vedkommende er informert om avgjørelsen. Det er erkjent skyld og eksklusjonen er akseptert. IK Start er også informert om hendelsen,» skriver styreleder Kai Rune Karlsen på Tigerberget-styrets vegne.
Styrelederen har ikke besvart våre henvendelser mandag.

Roser supporterne

MacConnacher er glad supporterklubben har tatt et tydelig standpunkt.
– Dette er noe vi ikke ønsker noen plass i samfunnet. Jeg synes det er viktig å få frem at de fleste i Tigerberget og våre kjernesupportere er flotte mennesker som ikke stiller seg bak sånne meninger.
Det har vært stor oppmerksomhet rettet mot norsk fotballs kamp mot rasisme de siste ukene. I starten av oktober ble Kristiansunds Amahl Pellegrino rasehetset etter kampen mot Aalesund. I etterkant startet Norsk Toppfotball #STOPP-kampanjen. For litt over en uke siden ble Vålerengas Ousmane Camara også utsatt for rasistiske tilrop, da under VIFs kamp mot Sandefjord.
Bugge Pettersen og Sandefjord utestengte supporteren bak ropene mot Camara på livstid. Klubblederen tror at ting nå snappes opp tidligere enn ellers, ettersom det er færre på tribunen. Han håper den nevnte kampanjen kan bidra til at man får bukt med holdningene i samfunnet.
– Det er et stort fokus som er tydeliggjort nå. Det er ingen tvil om at det er en stor jobb som må gjøres her.
Start tapte 0-1 mot Sandefjord. Harmeet Singh scoret målet som sørger for at Start blir liggende på kvalikplass, to poeng over Mjøndalen på direkte nedrykk.
Eliteserien
Se høydepunktene: RBK reddet uavgjort mot Haugesund
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Murring blant fansen: Fagermo inviterer til prat med supporterne
I GÅR PÅ 13:17