LERKENDAL (Eurosport):
Birger Meling har vært ettertraktet over lengre tid, og klubber både i USA, England og Skottland har hatt venstrebacken på radaren. Celtic ble hyppig nevnt i fjor og i august ble det bekreftet at Bob Bradleys MLS-klubb Los Angeles FC la inn et bud på rogalendingen.
Eliteserien
Linkes til storklubb for kjempesum – kan dryppe på norske klubber
19/10/2021 PÅ 15:19
LES OGSÅ: Slik reagerte Meling på det avviste budet

Bekrefter nytt Meling-bud

Før overgangsvinduet ble åpnet i januar ble det spekulert i om Rosenborg kom til å beholde Meling. I et intervju med Eurosport avslører Eirik Horneland at trønderklubben avslo et bud.
– Den vi har fått bud på gjennom vinteren er Birger Meling, så han vil være aktuell (for en overgang). Han er nærmest å dra ut av våre spillere, men jeg tror Birger er litt kresen på hvor han vil også.
– Og nå er de fleste vinduer stengt, med tanke på kresenhet?
– Hehe, ja. Vi håper å beholde ham, men vet vi vet aldri. Russland er fremdeles åpent blant annet, og det er sikkert andre vinduer også som er åpne.
– Men dere sa nei til et bud fra en klubb han kunne tenkt seg å spille for?
– Nei, det var ikke noe verken vi eller Birger tente voldsomt på. Da er det enkelt å si nei.

Ikke travelt

Selv er Meling sparsom med å snakke om sin egen framtid.
Til Adressa i januar sa gutten, som fylte 25 år i desember, at han overlot til Rosenborg å kommentere overgangsspekulasjoner. Men han la til:
– Jeg har det ikke travelt. Det skal være det riktige tilbudet for at jeg skal hoppe på det. Vi får se hva som skjer. Nå trives jeg veldig godt her og har det gøy. Det flyter godt om dagen og vi har mye å revansjere fra fjoråret, sier han.

Må selge for å nå budsjett

Rosenborg har budsjettert med å tjene 25 millioner kroner på spillersalg i 2020. Det inkluderer videresalg, bonuser og klausuler i kontrakter med spillere som er solgt tidligere. I år har RBK sluppet Nicklas Bendtner og Mike Jensen, mens Alexander Søderlund og Jonathan Levi er solgt unna til svensk fotball.
Men skal klubben nærme seg salgsinntekter opp mot 25 millioner kroner må det kraftigere skyts til.
– Hvem skal bringe de 25 millionene inn i kassen i år?
– Det vil vise seg. Det henger sammen med at laget presterer godt, spiller god fotball og at vi bygger profiler – da øker markedsverdien på spillerne også. Så får vi se hvem som slår til, vi har en del spennende unggutter og vi har spennende spillere i Birger Meling, Anders Trondsen og Samuel Adegbenro, så vi har salgsprospekter.
Trioen Horneland nevner er de tre som de siste årene har blitt nevnt som hyppige salgsobjekter fra Lerkendal. Men skadeproblemer har satt en stopper for utviklingen til både Adegbenro og Trondsen.
Koblingen til den italienske suksessklubben Atalanta, som skal ha vært svært interessert i Trondsen og på et tidspunkt ble det rapportert om bud på opptil 35 millioner kroner (https://www.adressa.no/100Sport/fotball/Atalanta-har-lagt-inn-bud-verdt-over-30-mill-pa-Trondsen--slik-svarer-RBK-259796b.html), ser ut til å ha kjølnet kraftig. Horneland avkrefter at italienerne noen gang bød på midtbanespilleren.
– Meg bekjent har det aldri vært et bud på Anders Trondsen fra Atalanta. Det er ofte interesse, men langt derfra til det formaliserer seg til et bud, sier Horneland om den skadeplagede 24-åringen.
Meling er hvert fall en populær figur blant barna i Trondheim:
Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
18/10/2021 PÅ 20:03
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
18/10/2021 PÅ 16:55