• Se Sarpsborg - Tromsø på discovery+, søndag kl. 17!
Han ble først signert på en låneavtale på Valentines day i februar 2020, og det har vært en kjærlighetshistorie mellom svensken og Sarpsborg siden, til tross for en liten skilsmisse der han var tilbake i eierklubben Rostov.
Allerede i oktober samme år var han tilbake på en kontrakt på to og et halvt år, altså ut 2022.
Eliteserien
Kan ha Bjørkan-erstatteren på plass – tsjekker fikk Glimt-nei
20 TIMER SIDEN
Utover i inneværende sesong har svensken virkelig vist seg som en klassespiller.
– Han har hatt en veldig bra sesong, og er enda litt bedre enn det han var da han kom til klubben. Det er en proff spiller som har vært gjennom en tøff periode og slitt med hofteproblemer, men nå har han trent jevnlig i mange måneder, og da er han en topp, topp, topp spiller, sier sportssjef Thomas Berntsen til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Episode 97: Slik takler de nedrykksnervene, keepergate og snøkaos

Spill for Sverige

Saletros er tidligere seriemester i Sverige og like før han ble hentet til Sarpsborg første gang, fikk han også debuten på A-landslaget.
Denne uken ble han igjen tatt ut på det svenske A-landslaget.
Til den svenske avisen Expressen sa 25-åringen nylig at han ønsker å komme seg ut i Europa, og at dersom klubben vil ha noen penger igjen for ham, så må de selge ham i vinduet som kommer.
– Det handler bare om at klubben skal få et bud de kan akseptere og så får agenten min ta seg av alt annet, sa Saletros.
– Som Anton sier selv, og må si, har han lyst til å komme videre. Vi ønsker at spillerne våre skal være så gode at de har ambisjoner om det. Men sannsynligheten for at han er hos oss neste år også, er 90 prosent, sier Berntsen og fortsetter:
– Når det er sagt, så utvikler vi oss gjennom å selge spillere. Hvis prisen er høy nok, selger vi ham også, om vi har mulighet til å erstatte. Han er fullproff, kommer tidlig og går sent. Det er veldig kult at han er tatt ut på A-landslaget til Sverige, sier Berntsen.
Laget har hatt en stor oppsving i formen den siste tiden, og ingen har plukket flere enn Sarpsborgs 16 poeng av 18 mulige på de siste seks kampene.
– Våre to sentrale er seriemestere i Sverige og Kroatia (Dario Canadija), og spissen vår er landslagsspissen til Mali. Så den elleveren vi stiller nå, er et bra lag, kommenterer sportssjefen.

Avslått flere bud

Berntsen bekrefter at det har vært bud inne på den tidligere AIK-spilleren. De er blitt avslått.
– Det stemmer det, men jeg kan ikke avsløre noe mer enn at det er en avtale mellom oss og Rostov. Verdien på å ha Anton her hos oss er såpass høy at budet skal være veldig høyt. Det er vi som sitter på beslutningen om han skal selges eller ikke, sier Berntsen.
– Pusher de på?
– Nei, absolutt ikke.
Spill på det svenske A-landslaget vil helt sikkert være et flott utstillingsvindu, selv om det er snakk om den såkalte «Januariturnén».
– Vi har alltid spillerne våre i sentrum, men vi må også gjøre det som er best for klubben. Vi må eventuelt vente å se hva som dukker opp. Det er slik det er i Sarpsborg, en av utfordringene for gruppa og trenerne er at spillerne vårt fort blir attraktive i markedet. Vi klarer ikke å lokke spillere med lønninger som det er i noen andre norske klubber. Vi kan ikke si at de skal tjene tre millioner til for å bli ett år til før vi selger dem, sier Berntsen.

Spår at superspissen selges for over 30 millioner

Eliteserien
Ulykkesfuglen Victor (21) kunne juble – får hardtslående beskjed av Knutsen
I GÅR PÅ 12:11
Eliteserien
Tidligere Premier League-keeper klar for Eliteserie-klubb
25/01/2022 PÅ 14:44