I år har Rosenborg hentet både Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen hjem til Lerkendal. Det har imidlertid ikke gitt laget det løftet de håpet på.
Slik situasjonen er nå, er det ikke sikkert det blir medalje på Rosenborg i 2020. Nå erkjenner de hjemkomne RBK-profilene at effekten av at de to er tilbake, ikke har slått ut i full blomst, ennå.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Ser vi på resultatene så har det ikke akkurat vært storsuksess fram til nå. Det er klart at vi har ikke prestert som vi skal og burde gjøre, men vi håper at vi kan bidra til at vi får en fin avslutning i alle fall, sier Per Ciljan Skjelbred til Eurosport.
Skjelbred signerte med RBK da Eirik Horneland fortsatt var hovedtrener i Trondheim, mens Henriksen ble hentet etter at Hareide hadde overtatt ansvaret. Sistnevnte tror Rosenborg vil få større glede av å ha signert de to neste sesong.
– Vi tror og håper at det slår ut i full blomst inn mot neste sesong, men det er veldig viktig å avslutte denne sesongen med stil, slik at vi har det vi ønsker å spille, med Europa, også neste år, sier Markus Henriksen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen.

Europa-drømmen lever: – Tror rivaliseringen mellom Molde og RBK ble skapt av meg

– Lugget noe voldsomt

Det har vært mye snakk om at Rosenborg har Norges beste stall. Når vi nå nærmer oss sesongslutt, er det ikke vanskelig for Skjelbred å se at det ikke er tilfellet.
– Akkurat nå så har vi ikke det, det må vi ærlig innrømme. På papiret er en ting, men å få det ut i praksis er noe annet. Det har lugget noe voldsomt hos oss, og det er ikke noe vi ønsker, sier Skjelbred.
Selv savner han bedre rytme i laget. Det vil gi positivitet og deretter resultater.
– Vi vet at vi kan bedre, det er det som er så frustrerende. Vi føler at vi er nærme ting og det kjennes av og til bra ut, men så smeller det mål imot og da må du tilbake og begynne på nytt igjen, sier Skjelbred.

– Blir bedre og bedre

Markus Henriksen tror pandemien har påvirket både egne og lagets prestasjoner, i tillegg til at man tidvis ikke har hatt marginene med seg.
– Det har vært et rart år, så jeg trenger all den treningen og alle de kampene jeg kan få. Jeg føler at jeg bare blir bedre og bedre og kroppen føles bedre og bedre, sier Henriksen.
Han er tydelig på at en plassering som ikke gir medalje vil være en nedtur for Rosenborg.
– Ja, selvfølgelig. Våre ambisjoner er alltid å kjempe om gull, når vi ikke får til det så er vi skuffet. Hvis det ikke blir medalje, er det enda mer skuffende, så det er ikke noe tvil om at hvis vi ikke klarer det, så har vi hatt en veldig dårlig sesong, sier Henriksen.
Sett denne?

Kritiserer Dorsins overgangsmål: – Er det der RBK skal være?

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10