Brann - Aalesund 3-1
– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har lyst til å slå dem, men jeg ønsker ikke å se dem i OBOS-ligaen. Jeg vil ikke møte dem neste år, sa Aalesund-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport før kveldens kamp.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Etter Branns 3-1-seier i kveld, er iallfall én ting sikkert. Aalesund spiller i OBOS-ligaen neste sesong, og det blir trolig uten Brann.
– Hvordan oppleves det at nedrykket nå er et faktum?
– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Vi har innstilt oss på at vi må bygge et nytt lag. At det (nedrykket) er et faktum, visste jeg ikke før du sa det. Det er en stund siden vi la fra oss tabellen og tenkte å bruke høsten som en oppkjøring til neste sesong, spille noen okay kamper og få noen gode prestasjoner. Det er kjedelig å si det, men det er sånn situasjonen er, sa Nilsen til Eurosport.
Brann står nå med to strake seire. Det skjedde sist under nettopp Nilsen i den første og andre serierunden (2-1 mot Haugesund, 3-0 mot Viking).
– Det er så utrolig viktig. Det er én ting som gjelder for dagen, det er trepoengere. Nå har vi to på rad. Det hjelper oss enormt videre, sa Kristoffer Barmen til Eurosport etter kampen.

Brennhet Bamba

At Nilsen og hans Aalesund skulle rykke ned etter tap på Brann Stadion, var typisk. At det skulle skje etter tre scoringer av Daouda Bamba, var også spesielt.
Etter en knallstart med tre mål på tre første kampene av sesongen, stoppet det helt opp for Brann-spissen.
Mangel på mål og underholdning var en av grunnene til at Nilsen måtte gå. Han og Bamba har også hatt sine feider.
Hat tricket gjør at ivorianeren står med ti mål totalt denne sesongen. Fem av dem er kommet mot nettopp AaFK.
– Det er en god følelse, men det viktige for oss var å vinne. Jeg er veldig glad for at vi som lag gjorde jobben, sa Bamba til Eurosport.
På spørsmål om hvordan det er å nå stå med ti mål, sa han:
– Personlig har jeg ikke tenkt på å nå ti mål. Vi har slitt, vi ønsker ikke å spille kvalik. Men jeg er selvfølgelig glad. Det har vært en dårlig sesong av meg så langt, men jeg er glad for å nå ti mål, sa Bamba.

Straffebom

Etter en rolig og jevn åpning på Brann Stadion, tok det fyr da Brann fikk straffe etter at Robert Taylor gikk i bakken i en duell med Daan Klinkenberg.
– Det er vel nok kontakt til at Ola Hobber Nilsen kan blåse, men han helper til der, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
Kristoffer Barmen smelte straffen i stolpen, men spørsmålet var om straffesparket burde blitt tatt på nytt.
Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn har tidligere fortalt Eurosport at han har funnet en egen teknikk på straffespark. Den går utpå å stå et godt stykke inni mål, for å deretter hoppe ut når straffesparket tas. Denne gangen var han imidlertid langt utenfor streken da Barmen traff ballen.
– Jeg er litt overrasket over at han ikke blåser når han er så tidlig ute, sa Skullerud.

Stygt balltap

Bare et kvarter senere skulle imidlertid Aalesund rote det til for seg selv igjen. Da grep Brann sjansen.
Først mistet Izu Uzochukwu ballen langt inne på egen banehalvdel. Daouda Bamba var nokså alene, men fikk gå nærmest upresset inn i Aalesund-boksen.
Fra skrått hold banket han kula i hjørnet bak Kongshavn.
Få minutter senere kom imidlertid utligningen.
Kasper Jørgensen satte fart inn i Brann-boksen, og slo 45 grader ut mot Vetle Fiskerstrand. Unggutten gjorde ingen feil fra krittmerket.

– Ikke Barcelona vi møter

Dermed så det ut til at lagene skulle gå til pause med 1-1, men i det 44. minutt gjentok historien seg for Aalesund.
Bamba stjal ballen fra Uzochukwu 30 meter fra Aalesund-målet, satte fart mot boksen og plasserte ballen i det høyre hjørnet for Kongshavn.
I pausen gjorde Nilsen tre bytter.
– Det er utfordrende, men det er ikke Barcelona vi møter, sa Nilsen om mulighetene for å snu kampen.

Bamba-hat trick

Og det var kanskje ingen Lionel Messi på motsatt banehalvdel, men for Aalesund var Bamba tilsynelatende like vanskelig å stoppe som den lille argentineren.
Etter timen spilt satte ivorianeren inn sin tredje scoring for kvelden og hat trick.
Aalesund-keeper Andreas Lie - som kom inn for en skadet Kongshavn i pausen - bokset ut et innlegg. Bamba plukket opp nedfallsfrukten og satte inn sitt tiende mål denne sesongen via et AaFK-bein.
Man må faktisk tilbake til Kim Ojo i 2012 for å finne forrige Brann-spiller som scoret tosifret.
– Det er bare å ta innover seg. I år har vi ikke prestert på det nivået vi burde, trodde og skulle gjort. Vi må erkjenne og stikke fingeren i jorda at vi ikke er gode nok. Etter 26 kamper lyver tabellen sjelden. Når vi er så langt bak, er det vel fortjent at vi rykker ned, sa Lie til Eurosport etter kampen.
– Jeg tror alle i Fotball-Norge er overrasket og delvis sjokkert over at et lag som var så gode i fjor, står med 11 poeng etter så mange kamper. Vi har ikke vært gode nok, fortsatte han.
Dermed vant Brann 3-1. Bergenserne spiller etter alle solemerker i Eliteserien neste år, mens AaFK blir å se i OBOS-ligaen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38