Onsdag meldte Eurosport at det kun gjenstod detaljer før Mushaga Bakenga ble Odd-spiller, etter at spissen hadde vært på besøk i Skien et par dager tidligere.
Nå er alt på plass, og 27-åringen har skrevet under for Skiensklubben. Det bekreftet Odd på en pressekonferanse mandag formiddag.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Bakenga har vært klubbløs siden kontrakten gikk ut med Ranheim forrige sesong, og kommer dermed vederlagsfritt. Spissen blir nå sett på som Torgeir Børvens erstatter, da sistnevnte forsvinner til Rosenborg 1. august.
RBK ønsker å hente Børven allerede nå, men Odds priskrav skal ha gjort at klubbene foreløpig ikke har blitt enige. Overgangsvinduet stenger allerede tirsdag, noe som gjør at RBK må handle raskt om de ønsker å hente Børven før det som opprinnelig er avtalen.
– Vi har en god dialog med Rosenborg, noe mer enn det kan jeg ikke gi deg, sa Odd-leder Tore Andersen til Eurosport mandag formiddag.
– Overgangsvinduet stenger i morgen. Hvordan ser sjansene ut per nå for at Børven blir RBK-klar innen den tid?
– Det kan jeg ikke si noe konkret om. Det jeg kan si er at dialogen med RBK er god, så får vi se hva som skjer. Vinduet stenger ikke før i morgen.
Også i RBK-leiren er man positive med tanke på en løsning før fristen går ut.
Blir klubbene ikke enige før vinduet stenger, kan ikke Børven spille kamper for Rosenborg før 8. september. Dette skyldes regelverket rundt overgangsvinduene og registrering av nye spillere.
Andersen sa følgende etter lørdagens 5-0-seier mot Start, en kamp hvor Børven scoret to ganger:

Kan ha vært Børvens siste Odd-kamp: – Håper på en god løsning med Rosenborg

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49