SKIEN/OSLO (Eurosport.no):
Mushaga Bakenga kan være på vei til Odd og være Torgeir Børvens erstatter. Etter det Eurosport.no erfarer skal Bakenga ha vært på besøk i Skien for et par dager siden.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
12 TIMER SIDEN
Skiensklubben tviholder på Torgeir Børven som allerede er klar for trønderne fra 1. august, men en overgang for Bakenga kan være løsningen til Børven.
Bakenga er for tiden kontraktsløs, etter å ha blitt frigitt av Tromsø ved årskiftet. Trønderen tilbragte sin siste tid av Tromsø-oppholdet på lån i Ranheim. Nå går både Telemarksavisen og Nidaros så langt i å si at de vet at Bakenga har vært på medisinsk test hos Odd. 28-åringen blir sett på som Børvens-erstatter, men spissen selv vil ikke bekrefte dette.

Ordknapp Bakenga

Det var Telemarksavisen som omtalte saken først. Spissen selv er ordknapp om en overgang.
– Ingen kommentar, sier Bakenga til Eurosport.no.
Samtidig som at Bakenga kan komme inn portene på Skagerak Arena, er det også blitt annonsert at det er mulig at Erik Botheim kan dra til Odd på lån. Børven har ikke helt troen på at noe skjer de neste dagene med tanke på Rosenborg-overgang.
– Det er nok mange som har opplevd mye på grunn av korona som de helst ikke skulle opplevd, men det er ikke det verste å oppleve dette her. Det er sånn som skjer, så får vi bare gjøre det beste ut av det, forteller Børven til Eurosport mandag.
– Det har sikkert blitt foreslått mye, men det er jo to kanskje tre parter som skal bli enige, om det inneholder noe lån i tillegg. Så det kan være vanskelig å bli enig når det er så mange parter som skal tas i betraktning, fortsetter spissen.

Kan gå glipp av fem uker

Om ikke klubbene finner en løsning kan Børven gå glipp av fem uker med kamper for sin nye arbeidsgiver, Rosenborg. I og med at overgangsvinduet mest sannsynlig blir flyttet til 7. september risikerer Øystese-gutten og måtte nøye seg med å trene med Rosenborg fra 1. august. Det ser han på som lite gunstig, noe han gå uttryk for til Eurosport før kampen mot Strømsgodset søndag.
– Jeg går jo glipp av fem uker, hvor jeg ikke får spilt kamp. Sånn som kampprogrammet er nå, så er det veldig mange kamper. Og det er også fem uker uten kamptrening. Da er det ikke sånn at du starter opp på 100 prosent 7. september. Så det blir litt oppstykket og litt for mange kamper som ryker, føler jeg, sa Børven.
– Som sagt så håper jeg det er en ordning før 30. juni, men vi får se om det skjer eller ikke.
Rosenborg har fått en blytung start på sesongen med 0-0 hjemme mot Kristiansund og 0-1 tap for Molde på Aker Stadion.
– Det har ikke gått på skinner for Rosenborg, føler du det er ikke viktig å få kommet inn nå for å snu trenden?
– Det er ikke så viktig for meg så lenge det er for 30. juni. Det eneste jeg tenker på er å ikke gå glipp av for mange kamper. Jeg har troen på at Rosenborg snur det neste kamp, sier Børven.
Se hele Børven-intervjuet:

Vil ikke vente til september med RBK-spill: – Føler sesongen min blir ødelagt

Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00