Berntsen bekrefter nyheten overfor Eurosport.no.
– Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre kontrakten. Jeg var veldig innstilt på å lede laget neste sesong, sier han.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
EN TIME SIDEN
– Kom det overraskende på deg?
– Nei, det kommer ikke ut av ingenting. Jeg har vært klar over at det har vært dialog med ledelsen og at det er blitt snakket om.
Eurosport.no vet at sparkingen skal ha kommet som et sjokk for både Viking-spillerne og støtteapparatet.
Det var Stavanger Aftenblad som først meldte nyheten torsdag. Da skrev de også at assistentene Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim blir klubbens nye hovedtrenere. Det erfarer også Eurosport.no torsdag ettermiddag.
Berntsens kontrakt gikk først ut etter neste års sesong. Han får altså fullføre den inneværende, men blir ikke å se på Viking-benken neste år.
– Det har vært en lang prosess. Vi har snakket sammen i tre-fire måneder. Vi mener timingen er god for å gjøre endringer i Viking nå, klubben er godt rustet for framtiden, sier styreleder Steinar Sandvik til Aftenbladet.

Ønsket ikke ny rolle

Eurosport.no erfarer at Viking så for seg Berntsen i en potensiell ny rolle fra 1. januar. Berntsen ønsket på sin side å fullføre kontrakten som hovedtrener, istedenfor å bli «sparket oppover». Partene tegnet sluttavtalen onsdag. Treneren sier tydelig at han ikke er enig i styrets beslutning.
– Jeg hadde lyst til å fortsette. Styret valgte at den beste løsningen var at jeg ikke ble med videre, noe jeg ikke var enig i, sier han og legger til:
– Beslutningen respekterer jeg, for det er styret som bestemmer og hvis de mener jeg ikke er riktig mann, så er det greit. Vi er blitt enige om sluttavtale. Når det ikke er tillit fra ledelsen, så blir det sånn. Jeg var ikke enig i beslutningen, men vi er blitt enige om sluttavtale.
Han ønsker nå å fullføre godt i de fem kampene som gjenstår av sesongen.
– Jeg er veldig stolt over de tre årene jeg har ledet denne klubben.

Cupgull og hederspris for ett år siden

Berntsen tok over som trener i klubben etter nedrykket i 2017. Han ledet laget rett opp til Eliteserien igjen, der comebacket i 2019 ble en knallsuksess med femteplass og cupgull. Det førte til at han vant Kniksens hederspris på Fotballfesten for under ett år siden.
Viking har hatt det noe vanskeligere denne sesongen, men laget ligger trygt plassert som nummer syv i Eliteserien.
– Jeg er så klart veldig skuffet ut ifra prestasjoner og resultater. Jeg synes det er veldig rart, sier Berntsen.
Han synes det er for tidlig å si noe om hva fremtiden nå bringer for egen del.

– Ingen vonde ting å si

Vikings midtbanespiller Kristoffer Løkberg ønsker ikke å si så mye om beslutningen. Han ble hentet til Viking av Berntsen halvveis ut i fjorårssesongen.
– Ingen kommentar, sier han.
På spørsmål om hvordan det har vært å ha Berntsen som trener, svarer han slik:
– Det har vært en veldig fin tid. Det var en kjempeopptur for meg å komme hit og at han ønsket meg hit. Vi har fjorårets høst friskt i minne. Nå har vi etter hvert stablet sammen en grei sesong i år og. Jeg har ingen vonde ting å si om ham.
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
EN TIME SIDEN