Det var i etterkant av Aalesunds 2-1-tap for Kristiansund at det ble ropt rasistiske tilrop mot Amahl Pellegrino.
Aalesund har nå etterforsket hendelsen. Nå utestenges en person fra Color Line Stadion ut 2021-sesongen. Utestengelsen trer i kraft med umiddelbar virkning.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
I GÅR PÅ 18:00
– Vi i Aalesunds Fotballklubb har tatt saken på største alvor. Vi ønsker ikke verken motspillere, våre spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme på Color Line Stadion eller på andre arenaer, sier klubbdirektør Geir S. Vik i en pressemelding.

– Pinlig

Pellegrino fortalte selv om hendelsen etter søndagens kamp.
«Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion, dere er en stor VITS! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på, det er trist», skrev han på sin Twitter-konto.
Spurt om straffen, sier Pellegrino følgende til Eurosport.no:
– Jeg tror ikke jeg vil kommentere det. Det er pinlig. Vi går ett steg frem og ni tilbake. Det er bare å gratulere. Mer vil jeg ikke si, sier Pellegrino til Eurosport.no.
– Da tenker du på lengden på straffen?
– Jeg tror du skjønner hva jeg mener, sier Pellegrino.

Behandles isolert

Geir S. Vik sier til Eurosport.no at straffen er basert på klubbens eget stadionreglement og etter rådgivning av Norges Fotballforbund (NFF).
– Hver enkelt sak er nødt til å bli sett isolert sett. Ellers har jeg ingen kommentar utover det som står i pressemeldingen, sier Vik etter å ha blitt forelagt Pellegrinos reaksjon på straffen.
Tilskueren opplyses å ha beklaget egen oppførsel på det sterkeste og skal være innforstått med en utestengelse ut 2021-sesongen.

– Har ikke gitt råd om utestengelse

Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i NFF, sier imidlertid til Eurosport.no at de ikke har gitt råd hva gjelder utestengelse.
– Det er riktig at AaFK har vært i kontakt med NFF i anledning denne saken. NFF har vært tydelig hele veien på at reaksjon mot supporter, en eventuell utestengelse og lengden på den, er en beslutning som klubben må ta selv, sier Haavik.
Han utdyper at det derimot er vanlig at NFF kontaktes av klubber som står i krevende saker, og som ønsker informasjon og råd om eksempelvis prosessuelle sider ved saksgangen i NFFs uavhengige domsorganer.
– Det er også gitt i denne saken, men altså ikke råd om klubbens reaksjon overfor supporter. Det er ikke NFFs rolle, sier Haavik.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51