Eurosport

Viking smadret hjelpesløst Vålerenga og utvidet marerittrekka: – Utrolig tung dag

Viking smadret hjelpesløst Vålerenga og utvidet marerittrekka: – Utrolig tung dag

22/09/2019 19:49Oppdatert 22/09/2019 22:09

Vålerenga har ikke vunnet i Eliteserien siden 5. juli. Heller ikke mot et redusert Viking klarte de å kjempe seg til en seier.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Vålerenga - Viking 0-4

Vålerenga har aldri tapt i serien mot Viking med Ronny Deila som sjef, men det er få lysglimt i hovedstadsklubben for tiden. Syv strake kamper uten seier ble til åtte, etter to scoringer av Even Østenstad, én fra Adrian Pereira og Benjamin Källmann.

– Det er en utrolig tung dag. Det vi har gjort nå de to siste månedene har vært for dårlig. Det er ikke noe å legge skjul på det, og i dag topper det bare, forteller en nedbrutt Ronny Deila.

Se hele intervjuet med Ronny Deila her:

Video - Nedbrutt Deila etter ny smell og forlenget Vålerenga-krise: – Jeg blir vanvittig lei meg

04:52

Først var Vålerenga slappe i markeringen, og tillot spissen å heade umarkert fra fem meter, før de deretter ble kontret på. En lang ball i bakrom finner Østensen, som kontrollert vippet ballen over Klaesson i Enga-buret.

– Se på backspillet og stopperspillet. At Vålerenga ligger der de ligger. De trenger bare se på video, så skjønner de hvorfor de ligger der, sier en småfrustrert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet til Eurosport.

Vondt ble til verre etter pause. Oslo-laget fikk straffe, men forsøket fra Bård Finne ble reddet av Iven Austbø. Det gjorde også returen, og Viking beholdt 2-0-ledelsen.

– Du har en motstander som setter alt de har, og vi klarer ikke sette straffespark. Vi har så mange gode fotballspillere som ikke fungerer sammen nå, forteller Deila.

Video - Viking smadret Vålerenga i hovedstaden

02:56

Så kom et kremmerhus fra Adrian Pereira som banket spikeren i kista på hel volley i lengste hjørne, før Källmann hamret den lenger ned når han trillet ballen mellom beina til Klaesson.

– Det er sånn man øver på når man er på banen med gutta, så jeg må gi en shout out til de, sa en smørblid Pereira etter drømmemålet sitt.

Ronny Deilas menn må dermed finne seg i å dette ned på en niendeplass, med kun seks poeng ned til Mjøndalen som innehar kvalifiseringsplassen til nedrykk.

Viking beholder derimot sin syvendeplass, seks poeng foran Vålerenga. Og det gjorde de mens de hvilte spillere som Tommy Høiland og Ylldren Ibrahimaj fra start, mens kaptein Zlatko Tripic stod over med karantene.

Tidligere i uka hadde supporterne møte med klubben. Dette var det de sa før møtet:

Video - Nådeløs VIF-dom: – Brutte løfter, 8. plasser og trenere som ikke får det til

04:49
0
0