Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-tilhenger bøtelagt med 15.000 kroner

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 11/11/2019 klokken 11:56 GMT+1

En Rosenborg-supporter ble søndag anholdt i pausen og senere ilagt en bot på 15.000 kroner for kroppskrenkelse og for å hindre politiets arbeid, melder NRK.

Pyro Lerkendal

Foto: Scanpix

Mannen ble pågrepet av sivilt politi under kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt. Politiet mente at han var medvirkende i ulovlig bruk pyro på tribunen og dessuten oppførte seg dårlig overfor vaktene.
Rosenborgs supporterklubb Kjernen reagerte kraftig på pågripelsen av medlemmet sitt og valgte derfor å forlate tribunen i pausen.
Kjernen mener at mannen ikke var med på bruken av pyroteknisk materiale, men sto med et RBK-flagg. Ifølge Kjernens Twitter skal de i møtet med supporterkoordinator, klubbledelse, sikkerhetssjef og politi senere mandag.
Ifølge RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug er bluss i ordnede former tillatt på Lerkendal.
Dyrhaug har ikke besvart Eurosports henvendelse mandag morgen, men sa dette kort tid etter hendelsen søndag:
– Alle så at det var bluss på den tribunen og i dag var det ikke lovlig bluss, så har det skjedd noe rundt det. Så visste vi i dag etter de siste 14 dagers hendelser også at det var litt ekstra sjekk rundt det med bluss og fyring. Det visste vi og det visste begge lag i forkant. Rosenborg er for bluss i ordnete former, men i dag hadde vi ikke lov. Så det eneste jeg vet er at det er en som er sendt til legevakten med brannskader i ansiktet.
(©NTB/Eurosport.no)
Se hele intervjuet med Tove Moe Dyrhaug her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame