RBK med ny smell: – De ser hjelpesløse ut

Sondre Skandsen

Oppdatert 16/05/2019 klokken 21:15 GMT+2

To dødballmål imot, pipekonsert og tafatt angrepsspill – det gikk fra vondt til verre for Rosenborg på fotballens festdag.

RBK

TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no)
Rosenborg – FK Haugesund 0-2 (0-1)
To ganger straffet FKH de regjerende seriemesterne på dødball og sørget for at nedturen i Trondheim fortsatte. Pipekonserten var øredøvende i RBKs storstue da Pallesen Knudsen satte Haugesunds andre og vitnet om krisen som stadig blir verre for Horneland og co. Også ved full tid ble det buet voldsomt på hjemmelaget som befinner seg på nest siste plass, under nedrykksstreken.
Kjetil Rekdal slet med å forstå hva han fikk se, da han fulgte kampen i FotballDirekte.
– Haugesund er litt bedre hele veien. Akkurat for øyeblikket ser Rosenborg helt hjelpesløse ut.
– Det er uforståelig, rett og slett, la han til.
Det var en nedtrykt og bitter Andre Hansen som snakket med Eurosport etter kampen.
– Dette er veldig tungt selvfølgelig. Det er ekstra bittert at det er på 16. mai med mye folk på stadion.
– Det ser kanskje ikke sånn ut, men vi skal snu det.
For Haugesunds del ble det en krigekamp, i følge målscorer Pallesen Knudsen.
– Det er en fantastisk kamp av oss, det er bare å ta seg hatten, sa han på matta etter kampen.
– Når de har 17 000 på tribunen og de buer dem inn til pause, visste vi at vi hadde dem akkurat der vi ville.
Se hva Christian Grindheim sa etter kampen her:
Grindhaugs for anledningen mørkeblå armè fyrte tidlig av et skremmeskudd på Lerkendal. Bare sju minutter var passert da Reginiussen ikke klarte å klarere en lang ball gjennom. Plutselig var Wadji alene med Andre Hansen i RBK-burte, men sisteskansen gjorde seg stor og reddet avslutningen.
Men FKH hadde mer å by på. Rett før pause slo Stølås et frispark inn i feltet. Fra nærmere 16 meter, møtte Christian Grindheim ballen med hodet. Veteranen er langt fra Eliteseriens høyeste spiller, men headingen var det ingenting å si på. Ballen dalte på nydelig vis inn i det lengste hjørnet.
Rekdal lot seg imponere av bortelaget.
– Det er Haugesund som spiller som et Horneland-lag, ikke Rosenborg.
Gjestene doblet etter timen på uret. Nok en dødball: Stølås slo inn igjen. Der stupte Fredrik Pallesen Knudsen inn foran alle og sørget for 2-0 foran et buende Lerkendal. Rosenborg klarte knapt å stringe sammen noen angrep i det hele tatt, og mot slutten var FKH minst like nærme å øke til tre, som hjemmelaget var redusering. Det endte med en velfortjent borteseier i Trøndelag.