Vårsesongen er over og i forbindelse med det så setter jeg karakter fra 1-10 på samtlige lagdeler hos de ulike klubbene. Samt ser på hva de bør forsterke med i sommer.
Stabæk ligger som ventet i bunnen av tabellen og sesongen vil bli en kamp for å klare ny eliteseriekontrakt. Klubben har endret strategi de siste årene og gjør en beundringsverdig satsing med brorparten av spillerne fra sitt eget akademi. Spørsmålet er om det blir for tynt?
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Trener - 5
Henning Berg/Janne Jönsson
Berg klarte aldri å ta ut maks av den talentfulle stallen før han forsvant til kypriotisk fotball, men forutsetningene var heller ikke optimale. Den tidligere gullmakeren Janne Jönsson har fått en mer enn godkjent start ved roret, men det skal sies at han har hatt litt marginer med seg i flere kamper. Dette laget trenger nye spillere, som kan bygge oppunder de mange talentene.
Keeper – 7
Marcus Sandberg har vært Eliteseriens aller beste keeper denne vårsesongen. Han gjør sjelden en dårlig kamp og er utrolig viktig for dette unge Stabæk-laget. Han har et meget høyt laveste nivå. Det er for meg en gåte at Vålerenga kvittet seg med ham.
Forsvar - 4
En lagdel som klart seg helt ok med et svært begrenset material. Forsvaret har også forbedret seg etter Jönssons ankomst. Kanskje litt overraskende når laget har fått inn en angrepsglad trener. Demidov har hevet seg betraktelig etter at svensken tok over, og blitt den sjef dette forsvaret trenger. Inge André Olsen har også tatt affære og hentet inn Yaw Amankwah fra danske Hobro. Han vil forsterke denne lagdelen og Stabæk vil bli bedre til å forsvare seg på defensiv dødball.
Midtbane - 4
Uten tvil seriens mest talentfulle lagdel. Her er det mange spillere som har en stor fremtid foran seg, men kanskje hadde de trengt en erfaren kraftfull sentral midtbanespiller å lene seg mot i blant. På sitt beste kan de dominere kamper uansett motstand, men de er en smule ujevne, og denne våren har de variert for mye. Jeg synes ikke de klarer å gi angrepet god nok støtte. Emil Bohinen har stått frem de siste kampene og tatt et større ansvar.
Angrep - 4
Laget har scoret færrest mål i Eliteserien og karakteren burde kanskje vært lavere, men samtidig har de Franck Boli, en av seriens aller skarpeste spisser. Han er et angrep alene, men ansvaret blir til tider for stort på den afrikanske kruttpakken. Ved siden av seg har han hatt Hugo Vetlesen, som startet sesongen godt, men har dalt veldig i prestasjonene. Braaten, Brynhildsen og Aga har også vikariert som spisser med variert hell.
Beste spilleren:
Marcus Sandberg
Svensken har vært bunnsolid hele våren. Han har reddet mange poeng for Bærum-gjengen. Gjør nesten aldri en dårlig kamp og pumper inn trygghet i laget. Gull verdt i kampen om ny kontrakt.
Overraskelsen:
Kristoffer Askildsen
Den kraftfulle 2001-gutten har imponert til tider og vist at han kan prege kamper også på dette nivået. Har dessverre vært skadet siste delen av vårsesongen. Jeg mener at han allerede nå moden å ta over taktpinnen når Tobias Børkeeiet er solgt. Har kanskje ikke samme ro som Tobias, men er råere i flere faser av spillet.
Skuffelsen:
Daniel Braaten, Matthew Rusike, Madis Vihmann, Sun Jie, Nikolaj Kirk, Youness Mokthar. Det er navnene på nykommerne hos Stabæk i 2019. Et lag som nærmest skrek etter forsterkninger før sesongen, og så fikk de servert dette. Inge André Olsen har jeg skrytt mye av, og han har agert tryllekunstner og holdt klubben i Eliteserien et flertall ganger med fantastiske signeringer, men dette vintervinduet var under enhver kritikk. Inge André må finne tilbake til god, gammel form og servere Janne Jönsson noe helt annet enn hva hans forgjenger fikk.
Dette bør de gjøre i sommer:
Inge André Olsen har allerede forsterket forsvaret. Han har også hentet inn en storvokst danske på midtbanen, men han er jeg meget usikker på om er en oppgradering. Her bør sportssjefen vurdere mer erfaring og fysikk inn i midtbaneleddet. Hans aller viktigste oppgave er imidlertid å styrke angrepet, samt prøve å beholde Franck Boli. Mister han Boli, noe som er sannsynlig, må det hentes inn to angripere og det av topp eliteserieklasse.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53