• Se Sandefjord - Odd lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO/SKIEN (Eurosport.no): – Om det blir et nummerskifte må vi ta en diskusjon på. Det ser litt feil ut, sier Birk Risa til Eurosport.no.
Han står oppført som angrepsspiller på Odds hjemmeside og har nummer ni på ryggen. Men det er kun de to tegnene som indikerer at Risa er angrepsspiller.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21

– Opp til Fagermo

Etter at Thomas Grøgaard forsvant til Brann og John Kitolano meldte overgang til Wolverhampton, er det nemlig Risa som har spilt back for Odd. Om det er en posisjon han skal fortsette å spille, vurderer han nå å skifte nummer.
– Jeg har spilt venstreback i mange kamper nå, så det ser ut som det er det jeg blir. Det er opp til Dag-Eilev Fagermo og de som trener meg nå. Vi får se hva det blir, men jeg trives godt i den posisjonen, sier Risa.
Hvordan er det å spille back?
– Jeg spilte litt back i Tyskland. Det går fint. Jeg får mye ball og er med i spillet og slikt. Jeg koser meg og det går bra om dagen.
  • Lad opp til runden med Fotball Direkte hver søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player
Se intervjuet. Saken fortsetter under videoen:

– Hvis jeg skal bli angrepsspiller igjen må det skje snart

– Du har ikke noe imot å spille der?
– Nei, jeg har spilt der mye på U21-landslaget også. I Odd spiller jeg det også nå og utvikler meg. Hvis det er venstreback jeg blir er det ingenting som er farlig med det.
20-åringen, som kom fra Köln foran årets sesong, spiller derfor gjerne venstreback om Fagermo ikke henter inn en ny spiller foran neste sesong. Selv tror han ikke det vil skade karrieren å endre posisjon.
– Jeg tenker at, hvis du presterer bra er alt mulig. Jeg spilte en del vingback i Tyskland og det er mange klubber som kjenner til den rollen. Det har vært mye frem og tilbake det siste året med posisjoner. Nå håper jeg å etablere meg som back, men hvis jeg skal bli angrepsspiller igjen må det skje snart. Nå ser det bra ut som back og jeg koser meg der, sier Risa
  • Se Sandefjord - Odd lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Player
Sett denne?
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57