Scanpix

VM-dilemma for Rosenborg – kan få utsatt Eliteserie-kamp

VM-dilemma for Rosenborg – kan få utsatt Eliteserie-kamp

29/05/2018 10:59Oppdatert 29/05/2018 15:51

RBK-duo Nicklas Bendtner og Mike Jensen kan forsvinne til VM-spill. Det kan medføre utsettelser av flere Eliteserie-kamper.

Rosenborg risikerer å miste både Nicklas Bendtner og Mike Jensen til VM-spill for Danmark i sommer.

Det kan skape trøbbel for den regjerende seriemesteren, som i tidsrommet VM avvikles, i utgangspunktet skal spiller fire Eliteserie-kamper.

Det medfører at Rosenborg i teorien kan søke om utsettelse av kamper som er berammet i tidsrommet Danmark deltar i VM, noe klubben vurderer å gjøre.

Det bekrefter RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug overfor Eurosport.no.

– Vi avventer til endelig dansk laguttak og etter NM-runde fire før vi tar en beslutning, skriver Dyrhaug i en SMS til Eurosport.no

Den danske landslagstroppen er allerede samlet for sine siste VM-forberedelser. Landslagssjef Åge Hareide tar ut den endelige VM-troppen (27 spillere skal bli til 23, journ, anm.) innen mandag 4. juni. Da vil Rosenborg få svar på om de må klare seg uten sin danske duo, og vil på dette tidspunktet ta den endelige avgjørelsen om de vil søke utsettelse.

Hareides mannskap VM-åpner 16. juni mot Peru. 26. juni spiller Danmark sin siste gruppespillkamp mot Frankrike i Moskva. Om Danmark skulle ta seg helt til VM-finale vil hele fire Eliteserie-kamper bli berørt.

I ytterste konsekvens kan bortekampen Tromsø (11. juni) berøres av Danmarks VM-deltakelse.

– Dilemma for Rosenborg

Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre mener Rosenborg får et dilemma om både Bendtner og Jensen forsvinner til VM-spill.

– Det første jeg tenker at denne kampen må tas igjen en gang. Jeg skjønner godt at de vurderer det hvis begge forsvinner, men det blir sikkert en avveiing mot at de også skal spille kvalik til europacup på sensommeren også, sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

I skrivende stund er Rosenborg seks poeng bak serieleder Brann. Med flere utsatte kamper vil poengdifferansen øke, selv om trønderne skulle ha kamper til gode. Det mener Myhre kan føre til ekstra press.

– Vi har tidligere sett at det kan være utfordrende å spille e-cup torsdag og seriekamp søndag så kan det være utfordrende. Hvis de i tillegg blir hengende etter Brann i serien og får en opphopning på terminlisten så er det nødvendigvis ikke noen fordel for dem å flytte disse kampene, fortsetter Myhre.

Med en Søderlund i storslag de siste kampene, mener Myhre det er kaptein Jensen som blir spilleren trønderne vil savne mest.

– Det er i midtbaneleddet de har vist at de er mest sårbare denne sesongen, så hvis de mister ham vil de nok merke det, sier Myhre.

Slik er regelverket:

§ 11-4.Utsettelse pga representasjon på lands- eller kretslag (hentet fra Lovdata.no)

(1) Med de begrensninger som følger av (3) har en klubbs førstelag i seniorklassen etter søknad krav på utsettelse av kamp dersom:
a) to av lagets faste spillere deltar på J-17/G-18 eller høyere rangert landslag, eller
b) tre eller flere av lagets faste spillere deltar i samling/kamp arrangert av krets eller forbund.

(2) Med fast spiller menes en som har spilt fra start i minst 2 av de 3 siste obligatoriske kampene for klubbens førstelag som spilleren har vært tilgjengelig for. Spilleren regnes ikke for å ha vært tilgjengelig i kamper der han har vært ilagt karantene eller har vært ute med dokumentert langtidsskade. I de første kampene i sesongen og når spilleren er ny i klubben, skal det i stedet legges vekt på deltakelse fra start av i forutgående privatkamper eller andre relevante forhold.

(3) Utsettelse kan kun gis dersom det er mulig å omberamme kampen uten at motstanderlaget må spille flere enn to kamper innenfor en seksdagersperiode, og den omberammede kampen kan spilles før nest siste serierunde i sesongen. Klubber kan ikke på dette grunnlag få utsatt mer enn én kamp på rad. Dersom vedkommende lands- eller kretslag deltar i turneringsspill, kan det kun gis utsettelse i den første kampen i den perioden spillerne er borte.

0
0