Fotball
Eliteserien

Tror Molde kan utfordre om gullet: – De ser veldig solide ut

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Ole Gunnar Solskjær

Foto: Scanpix

AvTrond Arvid Alund | Petter Tosterud
26/02/2018 på 09:38 | Oppdatert 26/02/2018 på 09:46

Eurosports Kjetil Rekdal mener klubben fra «Rosenes by» har troppen som skal til for å kunne gjøre livet surt for Rosenborg, og gi trønderne kamp om tittelen.

OSLO/MARBELLA (Eurosport.no):

Molde var nærmeste utfordrer til Rosenborg om gullet i fjorårets sesong, selv om det vel aldri helt var kamp om hvem som skulle stå igjen med trofeet. Ole Gunnar Solskjærs menn endte til slutt sju poeng bak, etter en god høstinnspurt.

Eliteserien

Uvisst om Cifuentes får ny kontrakt i Sandefjord: – Vi har ikke bestemt oss

11/08/2020 PÅ 07:42
  • Snart starter Eliteserien – se alt av kamper med Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang

Foran årets sesong mener Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal at det Molde har vist i oppkjøringen kan være godt nok til å gi trønderne kamp om tittelen til siste slutt. Om de makter å holde toppnivået hele sesongen gjennom.

– De har en stor stall, med bra blanding av rutine og yngre spillere. De kommer til å gjøre en god sesong. Det føler jeg meg trygg på, sier Rekdal, som mener Solskjærs gutter må unngå formsvikten de viste på vårparten i fjor om gullambisjonene skal bli til realitet.

– Ja, i fjor tok de vel ikke poeng på en fem-seks kamper i mai, og det samme skjedde sesongen før. Skal du ha ambisjoner om å være med å kjempe om gullet kan du ikke ha en sånn rekke. Men nå har de lagt om til 4-3-3, og er mer tydelige på hvem som skal spille hvor. Molde ser veldig solide ut, legger han til.

– Et sterkt kobbel av spillere

Fjorårets kanskje aller beste spiller, islandske Björn Bergmann Sigurdarson, har forlatt Molde etter å ha signert for russiske Rostov. Toppscorerer fra 2017 vil bli savnet, ifølge Rekdal, som likevel tror de gjenværende spillerne har det nødvendige for å fylle tomrommet.

– Han var den beste spissen i Eliteserien i 2017 og vil bli savnet, men Molde har en enorm konkurranse i laget og gode spillere helt der fremme. (Fredrik) Brustad har farten, (Thomas Olivier) Amang er blitt ett år eldre, Daniel Chima Chukwu har kommet tilbake, og det ryktes at de vil hente en offensiv spiller til. Molde vil være med helt der oppe, sier Rekdal, men innrømmer at laget har sine svakheter.

– Midtbanen består av et sterkt kobbel av spillere. Det vil bli en tøff kamp å komme inn i trioen der. Forsvaret, derimot, har klare svakheter. (Vegard) Forren er god, men mangler litt fart. Og det er litt det samme med (Babacar) Sarr og (Stian Rode) Gregersen. De er ikke de hurtigste.

Det tatt i betraktning sier Rekdal at Molde antageligvis er det eneste laget med nok kvaliteter til å kunne gi Rosenborg kamp til døra.

– Jeg ser ikke mange lag som kan utfordre Rosenborg. Men Molde sier de ønsker å være med å kjempe om gullet, og ønsker å kutte avstanden til Rosenborg. Molde er ett av de lagene - ett av de få - som kan ha kapasiteten til å gjør livet surt for de.

Eliteserien

Startet sin første fotballkamp på over ett år – sikret tre sterke Brann-poeng i Molde

10/08/2020 PÅ 20:19
Eliteserien

Positivt skadenytt for Molde: – Fryktet det verste

10/08/2020 PÅ 06:45
Relatert
FotballEliteserienMoldeSandefjord
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen