Men hvor lenge får Strømgodset beholde Marcus Pedersen denne gangen? Eurosports fotballekspert Christian Gauseth tror Pedersen forsvinner til sommeren.
– Dette ender til sommeren. Det er ingen sportssjefer i hele Eliteserien som har en enklere jobb med å selge spillere enn det Jostein Flo har akkurat nå, sier Gauseth i Fotballrunden.
– I fjor og før den sesongen her var det to andre vi pratet om. Det var Ulland Andersen og det var Jradi, men akkurat nå er det Tokmac Nguen og Marcus Pedersen det handler om for Strømsgodset, fortsetter Gauseth.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Pedersen selv var tydelig før sesongen på at han har noe i utlandet å gjøre. Nå er ikke 27-åringen like snakkesalig rundt drømmene om et nytt utenlandsopphold.
– Selvfølgelig har jeg lyst å score masse mål frem til sommeren og se hva som skjer, sier Pedersen.
– I så fall blir man kanskje aktuell for andre klubber?
– Ja, det er naturlig, og det er alltid hyggelig det, sier Pedersen.
27-åringen som har en bakgrunn fra blant annet Barnsley, Vitesse og Brann er klar på at det blir med tungt hjerte han eventuelt forlater Strømsgodset.
– Det er en klubb som jeg alltid har vært likt i, og som jeg har likt selv. Det er her jeg har sprudlet som mest, og det sitter i hjerterota. Jeg får litt kick av Godsetunionen, og de fyrer meg opp, sier Pedersen.
Også Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen har latt seg imponere av Pedersens strålende start på sesongen.
– Det er veldig stor kontrast fra i fjor. Da han scoret i serieåpningen i fjor var han spent og forbanna. Nå har han bare ulveblikk og lave skuldre. Det ser ut som han koser seg og har det jegerblikket hele veien. Han ser livsfarlig ut, og det skal Strømsgodset være glad for, sier Eriksen i Fotballrunden.
– Jeg spiller med mer selvtillit enn tidligere, og jeg vet jo at jeg kan. Jeg har bestemt meg i år, sier Pedersen.
Neste sjanse for Marcus Pedersen til å score enda flere mål er borte mot Haugesund 22. april klokken 18:00.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53