Kristiansund BK - Brann 3-1
Kristiansund slo Brann i en kamp som etter hvert skulle vise seg å bli en svært heftig affære.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Den første scoringen kom etter et hjørnespark fra Torgil Gjertsen, som traff hodet til Andreas Hopmark som styrte ballen kontrollert ned i høyre hjørne.
Målet kom etter en svært kontroversiell situasjon.
39 minutter var spilt i Kristiansund da Taijo Teniste regelrett blir overfalt av Kristiansunds Aliou Coly.
Situasjonen oppstod sekundet etter at Fredrik Haugen taklet Kalludra og pådro seg frispark. Haugen fikk gult kort, mens Colys overfall av Teniste ikke ble belønnet med kort.

– Det der er UFC!

I Fotball Direkte reagerte fotballekspert Bernt Hulsker kraftig på Colys oppførsel.
– Ai, ai, ai! Det der er rødt kort! Det er stygt, det er ren UFC det Coly gjør der. Det er jo livsfarlig!
Thomas Myhre var helt enig med sin kollega i studio.
– Det der er et overfall, og et klokkeklart rødt kort. Sånt ønsker vi ikke å se på en fotballbane.
Saken fortsetter under videoen.

Vil ikke skylde på dommeren

Fredrik Haugen ville ikke gi dommeren skylda for tapet tross den stygge hendelsen i forkant av Kristiansunds første mål.
– Det er noe stygt fra oss, og det er noe stygt fra dem, så jeg tror ikke vi skal legge noe på dommeren i dag, det holder vi oss for god for.
– Det er rett og slett deres egen feil at dere taper i dag?
– Ja, i dag blir vi tatt på kraft og dødballer. Vi løper som noen gærninger, men vi henger ikke sammen, og da ser det bare dumt ut. Kristiansund vinner fortjent i dag, dessverre.
Dommer Rohit Saggi innrømmet etter kampen at Coly burde vært utvist i den situasjonen.
– Det som skjer er at det er et soleklart gult kort på Fredrik Haugen, det er en hensynsløs takling som vi gir gult kort på. Idet jeg blåser på den, så kommer det en albue som vi har fått sett i etterkant, og den albuen ser vi er oppe i ansiktet på Teniste, og da mener vi det er rødt kort.
– Så den glipper, rett og slett?
– Den glipper. Det er en tøff situasjon, for når jeg blåser der, og prøver å avverge en potensiell masseansamling hvor mange spillere strømmer til, det er da albuen kommer. Vi må jobbe med å finne ut hvordan vi skal løse sånne situasjoner i framtida, sier dommer Saggi.
Coly ønsket ikke å stille til intervju etter kampen.
Saken fortsetter under videoen

Diop doblet for Kristiansund

Ti minutter ut i den andre omgangen var det Kristiansund som fant veien til nettmaskene igjen. Diop skar inn fra kanten og dundret ballen via stolpen og i mål, og Brann sto paralyserte tilbake.
Men kun fire minutter senere reduserer Daouda Bamba mot gamle lagkamerater, og et lite håp ble tent for Brann.

Bamba med straffebom

Etter 73 minutter fikk Bamba en alle tiders mulighet til å utligne for Brann, og med det tenne håpet om sølv igjen da Brann ble tildelt straffespark.
Bamba stoppet opp i tilløpet, før han til slutt endte med å blåse ballen over over målet til Kristiansund.
– Jeg trodde jeg skulle score, men sånn er det i fotball av og til. Det går ikke alltid som man vil, sa Bamba etter kampen.

Sendt på tribunen

87 minutter var spilt da Kristiansund følte seg snytt for straffe etter at Psyche går i bakken. KBK-trener Christian Michelsen tok da tak i fjerdedommer, som kalte til seg hoveddommer. Dommer Saggi sender Michelsen opp på tribunen, og KBK-treneren må derfor se de siste nervepirrende minuttene fra tilskuerplass.
Der fikk han se at Dan Peter Ulvestad satte spikeren i kista for sitt Kristiansund, etter at han stanget inn en corner i det 89.minutt.
– Det jeg reagerte på var at Brann hadde fått det jeg mente var et billig straffespark tidligere i kampen, mens vi snytes for en straffe jeg mener er klar, fra der jeg står, sa Christian Michelsen etter kampen.
Om situasjonen hvor Brann får straffe forklarte dommer Rohit Saggi seg slik:
– Fra min vinkel ser jeg tydelig en veldig høy fot som ser ut som treffer Wormgoor i ansiktet, og derfor dømmer jeg straffe. Så er spørsmålet om det er straffe eller ikke.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23