Det melder Oslo-klubben på sine hjemmesider mandag.
Agyiri kom til Vålerenga på lån fra Premier League-giganten Manchester City høsten 2016, og var av mange spådd til å prege Eliteserien. Men store skadeproblemer har gjort at 20-åringen kun har fått 18 kamper på sine drøye to år i hovedstaden.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg tror jeg har alle her i Vålerenga med meg når jeg sier at det er litt trist å se Ernest reise, for han er en fantastisk flott type og en veldig god fotballspiller. Selv om Ernest nå har gjort en solid jobb i opptreningsfasen etter siste skade, og ser ut til å være i stigende form på trening om dagen mener vi tiden er inne for å reise videre og få «en ny start» i en annen klubb, sier VIFs sportslige leder, Jørgen Ingebrigtsen.
Låneavtalen strakk seg i utgangspunktet ut 2018-sesongen, men partene har altså blitt enige om å avslutte lånet allerede nå.
– Vår gode dialog med Manchester City gjør det uproblematisk å avslutte lånet i denne omgang, og så håper vi Ernest kan få dratt et sted hvor han kan få vist seg frem ganske raskt, sier Ingebrigtsen.
Agyiri, som nylig er tilbake fra sin tredje meniskoperasjon på halvannet år, takker klubben for oppholdet.
– Det har vært fantastisk å være en del av Vålerenga-familien, og jeg er veldig glad og takknemlig for den tiden jeg har fått i denne fine klubben, sier han.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05