• Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
– Jeg hadde aldri akseptert det kroppspråket fra min lagkompis, sier Christian Gauseth i denne ukens podcast om Eliteserien.
Søndag gjorde Nicklas Bendtner comeback etter å ha vært ute med skade siden kampen mot Shkendija i slutten av august. Den danske stjernen så tydelig frustrert ut underveis i kampen mot Lillestrøm og så ut til å være oppgitt av folk rundt seg.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Det strålte en helt annen vinnervilje av Lillestrøm-spillerne enn Rosenborg-spillerne. Et eksempel der er da Nicklas Bendtner slår en pasning ut til vingen. Så har han tid til å komme inn i boksen, men han tar ikke det løpet. Ofte var det Vilhjamsson som var i boks, sier Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.

– Hadde saget ham rett ned

Etter kampen sendte dansken en klar beskjed til lagkompisene og seg selv. Bendtner var ikke fornøyd med spillet og mener Rosenborg ikke spiller som en seriemester.
– Vi spiller for å vinne gull og spillet skal være etter det, men det er ikke det. Vi spiller ikke sammen og det mangler det lille ekstra. Når du kjemper om noe så viktig, er det viktig at vi står sammen og tar de rette beslutningene. Det føler jeg at vi mangler, sa spissen til Eurosport.no.
Eurosport Eliteserie-ekspert ble provosert av kroppsspråket dansken viste og måten han opptrådde på. Spesielt tydelig ble det da han ikke valgte å jage ballen da en Lillestrøm-spiller plukket opp innlegget hans.
– At noen går ut slik som det, jeg synes det var demoraliserende å se på. Hadde det vært min lagkompis, hadde jeg skjelt ham huden full. Jeg hadde vist ham klippet i garderoben dagen etterpå og jeg hadde saget ham rett ned. På vårt lag med vår arbeidskultur, vi er ikke verdens beste fotballspillere, men vi har i alle fall en arbeidsetikk. Å se på det der er vondt. I vår garderobe hadde det aldri gått. Jeg blir provosert, sier Mjøndalen-spilleren.
  • Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
Sett denne Bendtner-analysen? Saken fortsetter under videoen:

– Kan ikke akseptere slik

Gauseth mener lagkompisene bør sette dansken på plass.
– Det kan godt hende at de andre Rosenborg-spillerne har tatt ham. Det er noe man i så fall gjør innad, men jeg synes dette har pågått over en stund. Det er det jeg synes er så rart. Stjerne eller ei, dynamikken inne i en fotballgarderobe er lik stort sett overalt. Det du gir inn til laget må alltid være på maks.
Han tror det hele ville vært annerledes om Bendtner bidro med mer offensivt og scoret mål. Dansken har kun fem scoringer på 19 kamper denne sesongen.
– Hvis han ikke scorer de to målene og slår de innleggene, da kan du ikke akseptere slik. Akkurat nå gjør ikke Nicklas Bendtner noe av delene. Han jobber ikke hardt og han produserer ikke det han skal gjøre. Da blir det et kjempeproblem og da må de ta tak i det inne i garderoben.
  • Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og TVNorge
Se Gauseths prat om Bendtner:
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04