Scanpix

Opseth fortsetter målshowet: – Starter slik vi avsluttet

Opseth fortsetter målshowet: – Starter slik vi avsluttet

12/03/2018 20:10Oppdatert 12/03/2018 20:11

Scoringskongen fra OBOS-ligaen viser ingen tegn til at Eliteserien er for stort for ham.

I fjor herjet han i OBOS-ligaen. Med 28 mål var han klar toppscorer. Søndag herjet han med Lillestrøm, i sitt comeback i Eliteserien. Nå, etter første runde, står Kristian Fardal Opseth med de to målene han scoret søndag som toppscorer også i Eliteserien - sammen med Strømsgodsets Marcus Pedersen. Kanskje er det en pekepinn på hvordan det vil se ut ved sesongslutt?

Det har i alle fall vært stilt spørsmål før sesongstart om Fardal Opseth ville takle ett nivå høyere. Det svarte han ganske klart på.

– Han viser allerede i første kamp at han kan gjøre det her (i Eliteserien) også. Han fortsetter der han slapp, og fortsetter han sånn vil han bli veldig viktig for Bodø/Glimt denne sesongen, sier Eurosports ekspert Thomas Myhre.

– Lite tillit i Sogndal

Etter seieren og to mål over Lillestrøm, var det en ganske kry Fardal Opseth som møtte Eurosport.

– Vi starter slik vi avsluttet i fjor. Jeg blir servert gode baller, og da bør jeg klare å score mål også, sier spissen om målene.

– Hvor viktig er det for deg å vise at du duger i Eliteserien også?

– Jeg fikk ikke så mye tillit i Songdal, så jeg har hatt ekstremt lyst til å vise at jeg er god nok her også.

Toppscoreren i Eliteserien 2017 var Nicklas Bendtner. Han rakk å putte 19 mål. Fortsetter Fardal Opseth i tempoet han satte i første serierunde, vil toppscorertittelen være enkel for ham å ta.

– Det var godt å få en god start, sier han.

Opererte i januar

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen la ikke skjul på sin begeistring etter kampen mot Lillestrøm, der Fardal Opseth sørget for to av de tre målene som sikret seier over kanarifuglene.

– Nå leverer han to mål i første kamp, etter egentlig å ha trent i kun to uker. Det er... Det er Kristian Opseth, sier han med et stort glis.

Fardal Opseth opererte nemlig lyskene i januar, og har hatt mer fokus på å trene opp etter operasjonene enn å trene til sesongstart. Men en haltende sesongoppkjøring er altså ikke noe som stopper 28-åringen.

Han har også før gjort store ting - med skade. Før han scoret de 28 ligamålene han satte for Bodø/Glimt i fjor, var det ingen som hadde gjort noe liknende i OBOS-ligaen på tolv år. Fardal Opseth tangerte scoringsrekorden til Daniel Nannskog, og det med rift i låret.

  • Brann - Bodø/Glimt og alle andre kamper i Eliteserien ser du på Eurosport Player.
0
0