• Se Tromsø - Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eurosport Pluss lørdag klokken 18
Det bekrefter sportssjef Svein-Morten Johansen til Eurosport.no.
Saken ble først omtalt av iTromsø.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Sloveneren returnerte til NK Domzale i hjemlandet på utlån i august. Nå er overgangen gjort permanent.
– Jeg kan ikke gå inn i detaljer på hvilken avtale som er gjort. Men vi har gjort en avtale som gjør utlånet permanent. Den kontrakten vi har med Vuk i 2019 blir overført til Domzale. Vi får ingen overgangsum for Vuk, sier Johansen til Eurosport.no
Slobodan Vuk kom til Tromsø fra klubben han nå returnerer til foran 2017-sesongen. Trond Mohn finansierte overgangen, og sloveneren ble offentliggjort som TILs nye stjernespiss.
Tiden i Eliteserien viste seg å bli alt annet enn en suksess.
– Hvorfor har han ikke fungert i Tromsø?
– Vi gjorde en grundig jobb i forkant, og sett på ham flere ganger. Han gjorde det bra der nede. Der er nok sammensatt årsak til at det ble som det ble. På den generelle siden er det alltid noen spillere som ikke spiller eller som vi tror kan spille. Sånn er det nesten i alle klubber. Men så kan vi se detaljert på det.
Videre sier sportssjefen at spissen til en tung start i Tromsø.
– Han var utrolig uheldig da han kom. Var skadet mye i starten, og det satt sitt preg. Han fikk en dårlig start. Pre-season i år var han opp mot det vi forventet, og han scoret mål. Men så er prioriteringer som gjøres, og han fikk nok ikke spille så mye som han ønsket. Da fikk han en ny nedtur. Vi ble enige i sommer om at det er best for ham å spille i Domzale.

Jakter erstatter

Ved at Vuk forlater klubben frigjøres midler som potensielt kan brukes på å hente en ny spiss. Lønnsbesparelsene kan finansiere hans erstatter.
Tidligere i høst offentliggjorde Tromsø at de kom til å vente med å inngå nye kontrakter. Årsaken var økonomien i klubben.
– Etter dette salget kan vi se hva det gir oss av rom, så kan vi hente inn en ny spiss. Vi skal ha et møte med styret, så tar vi det derfra. Spillerne på utgående kontrakt har ikke fått noen ny informasjon om deres fremtid. Vi kommer til å ventet til etter sesongen.
Før siste serierunde ligger Tromsø på 10. plass. I årets siste Eliteserie-oppgjør spiller tar klubben i møt Sarpsborg 08.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01