Populære sporter
All sport
Vis alt

Kommer hjem for å bevise noe: – Jeg blir ofte fortalt at jeg er gammel, men føler det ikke slik selv

Oppdatert 01/03/2018 klokken 21:52 GMT+1

Etter å ha vært borte i 14 år er Christian Grindheim tilbake i Haugesund. 34-åringen føler han har noe å bevise i sin hjemby.

Christian Grindheim

Foto: Scanpix

MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
– Jeg var ivrig etter nye utfordringer og har noe å bevise her hjemme, sier Grindheim til Eurosport.no.
Etter å ha spilt en bra sesong for Vålerenga fikk han likevel i førsteomgang ikke tilbud om ny kontrakt. Da Haugesund tok kontakt brukte han ikke lang betenkningstid før avtalen ble underskrevet. I mellomtiden hadde VIF angret og kommet tilbake med et konktraktstilbud de og, men da hadde midtbanespilleren allerede hodet i Haugesund.
– Kona og barna har det fint i Haugesund. Etter et møte med klubben ble familien enig om at vi ville flytte hjem, sier han.

– Føler meg ikke gammel

Han går fra å spille i pasningsglade Vålerenga til å bli en del av Eirik Hornelands stramme Haugesund.
– Nå har vel jeg spilt om lag 40 landskamper under Drillo, så det kommer til å gå bra, sier Grindheim.
Haugalendingen har rukket å bli 34 år gammel, men føler seg ikke i nærheten av å være fotballpensjonist.
– Jeg blir stadig vekk fortalt at jeg er gammel, men føler meg ikke slik. På testene i fjor løp jeg faktisk raskere enn noen gang tidligere. Jeg føler meg absolutt som en ålreit Eliteseriespiller, sier 34-åringen.

Spent på egen rolle

Etter 18 sesonger med seniorfotball har han unektelig sanket inn en del rutine.
– Rutinen skal jeg selvsagt dra nytte av i ny klubb. Jeg har mye å bidra med både på- og utenfor banen, sier han, som er åpen for å bekle flere roller sentralt i banen.
– Jeg er spent på hvor Eirik vil bruke meg. Kanskje som en slags vaktbikkje på midten som sleppes løs i ny og ne. Samtidig har jeg alltid ment at det å spille tier passer meg fint. Jeg er spent på om jeg blir en tier, sentral eller mer sittende på midtbanen.

13-14 år siden sist

1983-modellen erkjenner at det blir spesielt å tre på seg Haugesund-trøyen igjen, med det samme draktnummeret han hadde for 14 år siden.
– Jeg har mye gode minner fra Haugesund Stadion, men det at jeg har samme drakt som jeg forlot klubben med gjør det ekstra spesielt. Det blir spesielt for meg å løpe ut på stadion her igjen, sier han.
Emosjonelt kommer det nok også til å bli da han entrer Vålerengas Intility Arena 6. mai.
– Nå fikk jeg bare fire eller fem kamper på Intility, men det blir selvsagt litt rart å spille mot Vålerenga. Men jeg er skrudd sammen slik at det blir glemt når det skal kjempes for tre poeng, sier Christian Grindheim.
Hør hva Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tenker om Haugesunds kampoppsett i sesonginnledningen:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame