Den endelige avgjørelsen ble klart et snaut kvarter før planlagt kampstart på Alfheim.
Det er første gang en Tromsø-kamp blir utsatt på grunn av været etter det ble lagt kunstgress på Alfheim. Ny kampdato vil bli bestemt på et senere tidspunkt.

Neste kamp etter påske

Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
Banemannskapet jobbet på spreng i timene før kampstart, men snøen fortsatte å lave ned. Et kvarter etter at snøen var måket av banen, lå det allerede et tjukt lag på Alfheim-matta.
– Jeg synes det var en riktig avgjørelse. Vi må tenkte på spillernes sikkerhet. Det er for glatt ute på banen nå, i tillegg til at sikten er for dårlig. Nå handler det om å konsentrere seg om neste kamp, sa Tromsø-trener Simo Valakari etter at avgjørelsen ble tatt.
TIL var ute etter å revansjere det ydmykende 1-4-tapet mot Start forrige helg, men får nå altså ikke muligheten til det før 2. påskedag. Da møter Valakari og co Molde på Aker Stadion.
– Vi gledet oss til å vise våre egne supportere at kampen i Kristiansand ikke var representativ for det vi står for. Det er synd. Men nå må vi bare konsentrere oss om Molde. Det blir en ny knalltøff kamp, avsluttet Tromsø-sjefen.
(Artikkelen fortsetter etter bildet!)

Det ble ikke kamp i Tromsø, men Hans Norbye benyttet likevel sjansen til å takke fansen for oppmøtet

Foto: Scanpix

Kritiserer den tidlige seriestarten

Tromsø-kaptein Simen Wangberg sier til Eurosport at spillerne var klare for kamp helt frem til 15 minutter før avspark da avgjørelsen kom. Men legger til at de stiller seg bak avgjørelsen som er tatt. Han er i midlertid kritisk til den tidlige seriestarten.
– Når seriestarten er så tidlig som det er så vet vi hvor vi bor. Det er fare for at det kommer litt nedbør og litt snø, så det er synd at det skjer. Både for oss og for publikum som kommer for å se på.
– Hva synes du om den tidlige seriestarten?
– Det er lett å se i ettertid at den er alt for tidlig når så mange kamper er utsatt, da er det lett å si det. Vi som tross alt vi bor her oppe er vant med snøvær i midten av mars så vi hadde forventet sånn vær, sier Wangberg.
I en pressemelding søndag kveld skriver NFF at Tromsø har tatt alle mulige forhåndsreger og iverksatt alle nødvendige tiltak.
– Men det snøværet vi fikk inn mot kampen er umulig å gardere seg mot. Dommeren hadde ikke annet valg enn å utsette kampen. NFF vil beramme kampen på nytt så raskt som mulig i samråd med klubbene, sier Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i NFF.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31