Håland og Molde herjet med Vålerenga: – Vi skal ikke stoppe nå

Oppdatert 08/07/2018 klokken 22:49 GMT+2

Moldes spiss-juvel noterte seg igjen for to scoringer da Molde slo Vålerenga 5-1.

Molde

Molde - Vålerenga: 5-1
Etter seieren mot serieleder Brann forrige uke, var Molde klar for nok en målfest, da de tok imot Vålerenga. Første mål for Molde kom av Mattias Moström som fikk pasning av Erling Braut Håland. Sistnevnte noterte seg også for det andre målet for Molde. Han scoret fire mål mot Brann forrige helg og etter hva Eurosport erfarer var det flere storklubber på plass under dagens kamp for å følge talentet. Babacar Sarr satte inn det tredje målet for hjemmelaget., før Braut Håland igjen scoret sitt sjette mål på to kamper.
– Nå begynner det å sitte for både meg og laget, vi skal ikke stoppe nå, sa Braut Håland etter kampen.
– Godt å få en god avslutning og vi må bare fortsette nå i Europa, la tomålsscoreren til.
– Vender du tilbake for å spille her etter ferien?
– Ja, jeg er Molde-spiller.
Innbytter Daniel Chima Chukwu satte ballen i mål mot slutten. Det betyr at Molde går inn i sommerferien på en tredjeplass, bare fire poeng under Rosenborg og seks poeng under serieleder Brann.

Målrik første omgang

Det tok fem minutter før Molde startet målfesten. Mattias Moström fikk pasningen fra Erling Braut Håland og satte ballen trygt i mål. Og det skulle bare gå 13 minutter til før Molde igjen scoret. Denne gang var det unggutten Erling Braut Håland som satte den fint i mål på bakerste stolpe.
Syv minutter etterpå satte Babacar Sarr inn det tredje målet for hjemmelaget etter målgivende av Etzaz Hussain.
Det var Bård Finne som satte inn Vålerengas første mål rett etter halvtimen spilt. Det så ut som Finne kun vært i offside, men dommer velger å ikke blåse på den.
Lagene gikk til pause med 3-1 til hjemmelaget.
Saken fortsetter under videoen:

Håland og Molde herjet med Vålerenga

– Vi gjør alt rett

Målscorer Mattias Moström var fornøyd med ledelsen.
– Første 25 kjennes veldig bra, vi har full kontroll og vi har tre mål. Etter det synes jeg vi slapper av og slurver mer, sa han i pausen.
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var også fornøyd med ville ikke ta seieren på forskudd.
– Det var veldig bra start og vi gjørt alt rett egentlig. Men på 3-1 så er det fortsatt kamp, så vi må gjøre det vi startet med. Være aggressive med ball, fremoverrettet, men også være bedre defensiv, sa Molde-treneren.

– Norges Lukaku?

Andre omgangen startet bra for Molde og rett før timen var spilt satte Erling Braut Håland inn sitt andre mål for kvelden og sitt sjette mål på to kamper.
– Er det Norges Lukaku, spurte kommentator Jørgen Klem etter det andre målet til Braut Håland.
Molde-trener var fornøyd med målene fra Erling Braut Håland.
– Hvordan han setter det andre målet, mellom beina på keeper, det liker jeg, sa Moldes trener Ole Gunnar Solskjær.
Og målfesten fortsatte for hjemmelaget. 70 minutter var spilt da Daniel Chima Chukwu satte ballen iskaldt i mål.
Da det var ti minutter igjen av ordinær tid fikk Vålerengas Abdisalam Ibrahim sitt andre gule kort for stempling og var dermed ferdig for kvelden.
Med en mann mindre slet Vålerenga med å komme til de stor sjansene og kampen endte 5-1 til hjemmelaget.
Molde ligger nå på en tredjeplass med 29 poeng. De går inn i sommerferien med fire poeng opp Rosenborg på andreplass og seks poeng opp til serieleder Brann.
  • Neste kamp for Molde er søndag 5. august kl. 20.00 mot Lillestrøm. Kampen kan du se på Eurosport Player.