• Se alle oppgjørene i Eliteserien med Eurosport Player.
TROMSØ/OSLO (Eurosport.no): – Det er frispark, men det driter jeg i.
Ordene ble sagt av Bodø/Glimt-kaptein Martin Bjørnbak. Situasjonen han kommenterte oppstod i lørdagens oppgjør på Alheim.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Inne i 16-meteren holdt kapteinen i armen til Tromsøs Lasse Nilsen, og resultatet ble at TIL-spilleren gikk i bakken. Dommeren blåste ikke, Bjørnbak sendte ballen i mål, og Bodø/Glimt tok ledelsen 2-1.
Nilsen var naturligvis uenig med målscoreren da han snakket med Eurosport.
– Det skjønner jeg godt han sier, men det driter ikke jeg i.
– Jeg mener jeg burde hatt frispark, sa Nilsen oppgitt.
– Det er vi alle enige om, fulgte Eurosports kommentator Bengt Eriksen opp med å si.
– Han drar meg i armen. Jeg er ute av balanse, og klarer ikke å komme meg tilbake igjen. Jeg synes det er utrolig at de ikke klarer å se det.
Tromsøs trener Simo Valakari ønsket derimot ikke å fokusere på situasjonen som hadde oppstått.
– Det er slikt som skjer i hver kamp. Nå skjer det mot oss. Lasse er veldig skuffet, for han vet han kunne fått frispark. Men det er slik fotballen er. Det er et kynisk spill. Når ting går mot deg har du ikke tid til å stå der og synes synd på deg selv. Vi scorer ikke i hver mulighet vi skaper, og dette går mot oss. Så hva skal vi da gjøre? Synes synd på oss selv? Nei! Vi jobber fra i morgen og skal snu dette.
Se høydepunktene fra kampenog den omtalte sitasjonen (saken fortsetter etter videoen):

Se høydepunktene fra «Slaget om Nord-Norge»

Revansje

Bodø/Glimt tapte hjemmekampen mot Tromsø 16. mai, og Bjørnbak var svært lettet da seieren var et faktum.
– Det var hardt og det er tett. Det var deilig å få det hjem. Det har blitt for vane at de vinner nede på Aspmyra og vi vinner her oppe på Alfheim. Det hadde vært deilig om vi kunne tatt en seier nede på Aspmyra, og i tillegg ta den her. Det hadde gjort sesongen komplett.
Lasse Nilsen var ikke kun skuffet over at han ikke fikk frispark. Tapet på hjemmebane skulle han helst vært uten. Eurosport spurte ham om hva som var årsaken til at Tromsø gikk på sitt femte tap i Eliteserien, men spørsmålet hadde ikke et enkelt svar.
– Det er en kombinasjon av mange ting. Lagene har begynt å lese hvordan vi spiller. Da må vi løse det med mer tempo i ballen, og rett og slett bedre kvaliteten på det vi gjør. Vi må opp.
Etter lørdagens kamp ligger Tromsø på åttende plass med 26 poeng, mens Bodø/Glimt følger tre poeng bak. I neste runde reiser Tromsø til Drammen, og Bodø/Glimt tar ønsker Sarpsborg 08 velkommen.
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10